Toamna este anotimpul în care afecțiunile cronice încep să se resimtă din ce în ce mai acut din cauza fluctuațiilor de temperatură și a schimbărilor în ceea ce privește umiditatea, mai ales în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.
Pe măsura ce zilele devin tot mai scurte, sistemul imunitar își pierde din rezistență, fapt care se aplică și asupra psihicului. În spatele insomniei, depresiei, lipsei de concentrare, fluctuațiilor de apetit resimțite toamna se ascunde defapt astenia.

Dacă ați fost deja diagnosticat cu astenie, aveți la dispoziție o serie de măsuri pentru a preveni alte episoade ale acestei afecțiuni:

-încercați să petreceți cât mai mult timp afară, chiar și atunci când este înorat.

-Efectul luminii naturale este foarte important; adoptați o dietă echilibrată, care include suficiente minerale și vitamine.  A

-limentația de acest tip vă va ajuta să aveți mai multă energie, chiar dacă organismul dumneavoastră poftește după mâncăruri dulci faceți 30 de minute de exerciții pe zi de trei ori pe săptămână;

-păstrați legătura cu grupul dumneavoastră de prieteni și nu renuntați la activitățile pe care le făceați în mod normal și apelați la consiliere profesională pe perioada iernii;

De asemenea, alergiile sunt frecvente în această perioadă. Trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la temperaturi mai scăzute de toamnă afectează organismul uman, cu precădere copiii și adulții cu un sistem imunitar slăbit. De obicei, persoanele alergice se confruntă cu tuse, lăcrimarea ochilor, strănut sau erupții cutanate. Astfel de alergii sunt provocate de sporii de mucegai transportați de curenţii de vânt, dar şi de polenul florilor de toamnă. În plus, aproape orice astmatic simte o înrăutăţire a stării de sănătate după depunerea de efort în aer rece sau după inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice.

Cunoscute şi sub denumirea de infecţii virale ale tractului respirator superior, răcelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virși şi, de regulă, nu au acelaşi grad de severitate comparativ cu răcelile specifice sezonului de iarnă. Din cauza numărului foarte mare şi în permanentă dezvoltare de viruși care pot cauza răceală, organismul uman nu reuşeşte să determine rezistenţă pentru toate acești viruși. În condiţiile în care afecţiunile uşoare apărute toamna nu sunt tratate şi sunt lăsate să treacă de la sine, atunci pot apărea complicaţii.

De asemenea, sinuzita presupune infecţia mucoasei nazale şi sinuzale, dar şi imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.