Declarația de avere a consilierului superior, Angela Istrate o poziționează pe aceasta printre cei mai avuți funcționari.

Angajata Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud și-a completat în ianuarie 2016 declarația de avere. Conform celor declarate, Istrate are trei depozite bancare în lei dar care reflectă o situație financiară mai mult decât modestă. 

La Banca Transilvania, în 2008 aceasta a deschis un cont în care a depus peste 4500 de lei. Însă cum anii trec, Angelica a mai pus la ciorap. Cinci ani mai târziu, la Piraeus BANK aceasta a depus încă 8413 lei.

Contul cel mai uriaș l-a strâns în ultimii doi ani. Atât în 2014 cât și în 2015, consilierul Angelica Istrate a adunat peste 100.000 de lei într-un depozit bancar la ROCREDIT IFN.

La un simplu calcul, fără a lua în considerare imobilele deținute de aceasta și faptul că în 2014 a cumpărat o casă de 3000 de mp în Târgu-Lăpuș, Angelica Istrate are depozite bancare în valoare de aproximativ 120.000 de lei. 

La calculele de mai sus, corect este să precizăm că aceasta are un venit anual din salariul oferit de Instituția Prefectului, de 11.997 de lei, adică aproape 1000 de lei pe lună.

Patron sau salariat?

Soțul consilierului, Radu-Ioan Istrate este menționat în declarația ei de avere ca salariat cu 13.726 de lei, un alt venit cât se poate de modest. Potrivit informaților date de Angela Istrate, soțul își primește salariul de la Ascensia MOB, o firmă din județul Maramureș.

Însă în realitate Radu-Ioan Istrate nu este doar un simplu angajat cu venituri atât de mici, ci chiar asociatul unic și administratorul firmei ce are ca obiect de activitate: ”Tăierea și rindeluirea lemnului”.

Ascensia MOB a avut în 2014 o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei, o revenire ușoară, având în vedere că în anul electoral 2012 firma avea datorii de peste un milion de lei

 

1 COMENTARIU

  1. Pai, verificati-i-le si daca a incalcat vre-o lege, sa fie sesizati cei care se „ocupa” de astfel de „treburi”, dar daca nu, este bine sa nu mai terfeliti pe toata lumea, asa dintr-un simplu „afis de fatzada ” …
    Intreb doar, daca trebuie musai ca salariatii din institutiile publice, musai sa fie cu pantofii rupti si cu pantalonii ( ori fustele ) peticite-n cu.r… ( scuzati cuvantul petec ) ?!
    De cand e lumea, unii sunt saraci si altii cu venituri , mai mult roi mai putin modeste , de aia exista organe ale statului, sa verifice legalitatea dobandirii lor … Nu vi se pare corect ? !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.