Polițiștii bistrițeni au demarat o anchetă după ce o dronă de mici dimensiuni a căzut duminică pe un teren al unui localnic din comuna Dumitra. 

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

În cauză, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a anunțat IPJ Bistrița-Năsăud.

În urmă cu două zile, o dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit, în noaptea de joi spre vineri, în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime, însă aceasta a creat panică printre studenții cazați într-un cămin, după ce aparatul a căzut foarte aproape de acesta.

UPDATE: 

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Potrivit unui comunicat oficial al instituției, se efectuează cercetări „cu privire la infracțiunea de operare a unei aeoronave fără pilot la bord de către o persoană care nu posedă documentele de certificare prevăzute de reglementările în vigoare pentru operarea aeronavei respective, faptă prevăzută de art. 115 alin. 2 din Legea 21/2020 privind Codul aerian”.

Potrivit procurorilor, până în prezent nu a fost stabilită proveniența aeronavei și nici nu a fost identificat deținătorul acesteia. 

„Urmează a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost pilotată aeronava și pentru identificarea poliotului aeronavei”, a mai comunicat sursa citată.

Sursa foto: Facebook Radu Sîrbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.