ANAF a impus restricții la vânzarea acțiunilor Gabriel Resources, conform unui comunicat al companiei transmis joi la bursa din Canada. Marcel Ciolacu a comentat că instituția își face datoria, menționând că, în cazul în care ar fi câștigat procesul, ar fi acționat similar. Compania canadiană consideră că aceste măsuri sunt premature și își exprimă hotărârea de a-și apăra drepturile și interesele, atât în România, cât și în alte țări.

Gabriel Resources dispune în prezent de fonduri disponibile de aproximativ 2,0 milioane USD și anticipează că acestea vor fi epuizate până la sfârșitul lunii mai 2024. Compania urmărește cu atenție gestionarea resurselor financiare și a obligațiilor sale actuale și viitoare. În prezent, se află în discuții cu investitorii existenți și alte părți interesate pentru a obține finanțare suplimentară, necesară pentru atingerea obiectivelor strategice viitoare și pentru capitalul de lucru.

Totuși, există un risc semnificativ că finanțarea suplimentară suficientă să nu fie disponibilă sau să nu fie obținută în condiții acceptabile, ceea ce ar putea afecta negativ situația financiară și capacitatea companiei de a-și desfășura activitatea.

Este important de reținut că România a obținut un verdict favorabil în dosarul Roșia Montană, în care Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari. Decizia tribunalului de arbitraj internațional a stabilit că Gabriel Resources trebuie să plătească României diverse sume, inclusiv cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro, 30,3 milioane de lei și 0,928 milioane de dolari, precum și costuri de arbitraj de aproximativ 1,4 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.