Ministerul Finanțelor a lansat recent în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului fiscal.

Toate persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA de către organele fiscale si care solicită reînregistrarea în scopuri de TVA urmează să fie verificate de către Fisc, se menționeză în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

„În prezent se aplică o serie de criterii pentru a determina dacă societățile comerciale justifică intenția și au capacitatea de a desfășura activități economice. Aceste criterii se aplică doar în momentul înregistrării acestora în scopuri de TVA. Ulterior înregistrării, nu se anulează codul de TVA pe baza unor criterii similare”, se precizează în nota de fundamentare.

Urmează să fie creat un mecanism de evaluare periodică a unor categorii de persoane impozabile deja înregistrate în scopuri de TVA care pot prezenta risc crescut.

Reglementările privind modificarea Codului fiscal nu se aplică momentan, ci se află în stadiul de proiect de ordonanță de urgență, pe care îl puteți consulta aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.