În luna ianuariea acestui an majoritatea amenzilor au fost pentru cerșetorie sau prostituție, valoarea totala a acestora fiind de 16.000 de lei.

Instanțele de judecată au soluționat un număr de 40 de cereri pentru transformarea unor amenzi neachitate în ore de muncă în folosul comunității. Procesele-verbale în cauză (46) au fost transformate de instanță prin hotărâre judecătorească în 758 de ore de muncă în folosul comunității.

În perioada similară a anului trecut au fost transformate în 1.518 ore de muncă în folosul comunității un număr de 56 de amenzi aplicate de jandarmi și neachitate de către contravenienți. Valoarea amenzilor se ridica atunci la 26.220 lei.

„Precizăm faptul că începând cu 30 august 2014, prin modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 2 din 2001, privind regimul juridic al contravențiilor, de către Ordonanța Guvernului nr. 17 din 2014, competența sesizării instanțelor de judecată în acest domeniu revine organelor de specialitate ale primăriilor unde domiciliază contravenienții”, se arată într-un comunicat remis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.