Polițiștii locali bistrițeni au depistat luna aceasta 18 persoane care au apelat la mila publicului, trei dintre aceștia fiind minori, care au fost sancționați cu amenzi de peste 6.000 lei.

„Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la finalul acestui an, iar atmosfera de poveste a Bistriței se vede la tot pasul, nu am renunțat la campania de combatere a cerșetoriei.

Noi vom fi în dispozitiv, deoarece ne așteptăm în aceasta perioadă la un aflux de persoane ce apelează la mila publică, în special în zona centrelor comerciale și zona Pietonalului Liviu Rebreanu. De aceea, solicităm bistrițenilor ca de fiecare dată când un cerșetor îi abordează să își amintească poveștile din campanie în care am expus diverse cazuri sau în care am devoalat cerșetorii mincinoși care mimau diferite infirmități pentru a atrage mila publică și să NU ofere bani sau alte bunuri acestora”, transmite Poliția Locală Bistrița.

Polițiștii locali spun că până acum au fost confiscați aproape 950 de lei, bani primiți de cerșetori de la cetățeni, iar luna aceasta au fost identificate 18 persoane care apelau la mila publică.

„Până la momentul actual, Poliția Locală a confiscat suma de 946,20 lei, bani primiți de cerșetori de la oamenii cu suflet mare, dar care într-un final au făcut venit la bugetul statului. Măsura confiscării se va aplica fiecărei persoane identificate apelând la mila dumneavoastră!

De la începutul lunii decembrie, au fost identificate cerșind 18 persoane din care 15 sunt majori iar pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoana aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” a fost aplicat un număr de 21 sancțiuni în sumă totală de 6.250 lei . Totalul sancțiunilor aplicate de Poliția Locală în anul 2023 în baza legii 61/1991, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, se ridica la suma de 90.150 lei”, precizează reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

„Nu uitați că la orice oră puteți apela Dispeceratul Poliției Locale la numerele 0263 239 376, 0800 0800 33 sau 0756 122 070, iar echipajul nostru cu atribuții pe linie de combatere a cerșetoriei se va deplasa la locul menționat de dumneavoastră pentru a lua măsurile legale”, mai subliniază sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.