Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat, luni, amenzi în valoare de peste 10.000 lei, în urma acțiunilor de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii a noului coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, 44 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare, pe raza județului.

Polițiștii au verificat în total 93 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 150 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic 76 de autovehicule, dintre care 32 de mijloace de transport în comun.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 6.000 de lei, 10 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, jandarmii raportează că luni au fost verificate 46 de locații, fiind aplicate 18 sancțiuni, din care 9 amenzi în valoare de 4.500 lei și 9 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here