Deteriorarea unui indicator rutier, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii sau tulburarea ordinii publice, acestea sunt doar câteva dintre constravențiile constatate de către jandarmii bistrițeni la acest sfârșit de săptămână.


Jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor pe raza județului Bistrița-Năsăud, în aria de competență, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 19-21 mai 2023.

Potrivit IJJ BIstrița-Năsăud, manifestările publice s-au desfășurat fără probleme deosebite, iar structurile montane cu efectivele Posturilor Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa au patrulat în aria de competență pentru a se asigura că toți turiștii prezenți în zona de munte se află în siguranță.       

„În perioada de referință au fost aplicate amenzi în valoare de 5.000 lei și 16 avertismente scrise, pentru: cerșetorie, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, adresarea de injurii, provocarea unor scandaluri, pescuit în perioada de prohibiție sau fără permis, aruncarea cu obiecte asupra unor clădiri, fumatul în loc nepermis, respectiv tulburarea ordinii publice.

Jandarmii montani Colibița, aflați pe timpul unei misiuni de ordine publică în zona stațiunii, au depistat un tânăr care aflat sub influența băuturilor alcoolice a încercat să distrugă un indicator rutier pentru trecere de pietoni aflat în imediata apropiere a unui local public. Acesta a fost sancționat de către oamenii legii cu 200 de lei lei amendă, pentru deteriorarea indicatorului rutier”, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.