Ambasadorul rus ucis în Turcia, Andrei Karlov, se ocupa de stabilirea contactelor cu opoziția siriană, a precizat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, în emisie directă la „Rossia 1”.

 

„Era atât de devotat cauzei păcii, știa cu adevărat ce se întâmplă, cum se formează grupările teroriste, cum își răspândesc ideile în această regiune, cât este de complicat să reglementezi un proces politic”, a comentat Zaharova în cadrul emisiunii „O seară cu Vladimir Soloviov”, comunică RIA Novosti, citată de sputnik.md.

A fost omul capabil să comunice cu opozanții, inclusiv cu cei sirieni, ajutând la stabilirea contactelor între aceștia. Iar asta imprimă acestei tragedii o cu totul altă dimensiune”, a mai adăugat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei.

Atacul asupra lui Karlov a avut loc luni în Ankara, în timpul inaugurării unei expoziții de fotografii. Departamentul de externe al Rusiei a calificat incidentul drept atac terorist.

Asasinul ambasadorului Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, polițistul turc Mevlut Mert Altyntash, a făcut parte din dispozitivul de pază al Ambasadei, atunci când în preajma acesteia au avut loc săptămâna trecută acțiuni de protest antirusești, provocate de situației din orașul sirian Alep. În ziua în care diplomatul rus a fost asasinat, polițistul turc Mevlut Mert Altyntash și-a luat liber și a rezervat o cameră la hotel pentru a planifica atacul.

Potrivit sursei citate, asasinul a tras 11 focuri de armă, în urma cărora diplomatul s-a ales cu opt răni. În afară de Karlov, au mai fost răniți alți trei vizitatori ai expoziției foto. Potrivit martorilor oculari, criminalul a intrat în sala de expoziții, îmbrăcat într-un costum la patru ace, dând impresia că face parte din corpul de pază al ambasadorului.

În urma operațiunilor întreprinse de poliție, teroristul a fost lichidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here