Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central (BEC), a solicitat revocarea protocolului de constituire a alianței electorale Dreapta Unită(ADU), formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, pentru viitoarele alegeri parlamentare europene din 9 iunie.

G4Media relatează că o decizie în această privință va fi luată duminică de către BEC.

Eugen Tomac, liderul PMP, susține că există un declin îngrijorător al democrației care nu s-a mai asistat din 1989.

Acuzându-l atât de agresiune politică, cât și de o etapă de lașitate și lipsă de respect, Cătălin Drulă, liderul USR, intenționează să conteste decizia luată de BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție. Drulă îndeamnă susținătorii alianței de dreapta să se adune la Piața Universității și să adune semnături pentru candidaturile din 9 iunie.

”Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației (…) Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019. Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară. Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie”, a declarat Drulă.

1 COMENTARIU

  1. S-a făcut dreptate. Înalta Curte de Casație şi Justiție a validat alianţa electorală Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) pentru alegerile din 9 iunie, admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central. Hotărârea este definitivă.
    Ar fi fost culmea ca „Forța dreptei”, o alianță preelectorală constituită pe creterii democratice să fie împiedicată de Biroul Electoral Central (BEC) să candideze la alegerile din ciclul electoral al anului 2024. Si asta după ce o coalitie PSD-PNL constituită împotriva naturii de presedintele Klaus Iohnannis, a distrus orice fel de opozitie democratică în politica românească. Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la guvernare ceea ce a determinat disparitia doctrinară a PNL care a ajuns o anexă la remorca social-democratilor. Mai grav este că asocierea la guvernare a PNL cu PSD s-a soldat cu ratarea tuturor obiectivelor interne ale mandatelor prezidențiale ale lui Iohannis prin lipsa de reforme economice si administrative. Chiar si programul său de suflet „România Educată” s-a dovedit un dezastru. În concluzie, Iohannis si-a făcut-o cu mâna lui ajungând după 10 ani la o președinție ratată, un eșec intern pe toate planurile, dar mai ales de la România Educată s-a ajuns la România Eșuată.
    Urmează ciclul electoral al anului 2024, în care după distrugerea opozitiei democratice și a speranțelor alegătorilor, alianţa electorală Dreapta Unită alcătuită din USR, PMP si Forța Dreptei, reprezintă un proiect politic alternativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.