Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că a fost scos la licitație încă un lot din cele 12 care sunt cuprinse în cea de-a doua etapă a Masterplanului de apă și canalizare, investiție care se ridică la suma totală de 240 de milioane de euro.

”Șieu Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu și Șieu-Odorhei, comunele pentru care tocmai a intrat în licitație contractul de lucrări din cadrul Master Planului Apă – Canal II. O investiție de 27.47 milioane lei (5.8 milioane euro), care duce la realizarea a: 61.86 km rețele de distribuție și aducțiune apă, 1544 branșamente, 160 cămine de vane, 54 hidranți supraterani, o stație de pompare nouă, o stație de clorinare și rezervoare de înmagazinare, precum și modernizarea stației de tratare”, a anunțat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Astfel, în acest lot sunt cuprinse un număr de 11 localități: Valea Măgherușului, Podirei (comuna Sieu Măgheruș), Jelna (comuna Budacu de Jos), Mărișelu, Măgurele, Domnești, Bârla, Sântioana (comuna Mărișelu), Ardan, Posmuș (comuna Șieu), Șieu Cristur (comuna Șieu-Odorhei ).

Acesta este cel de-al loilea lot din cadrul Master Planului de apă și canalizare, etapa a II-a, care a fost scos la licitație. Procedura de licitație pentru primul lot a fost demarată la finele lunii aprilie. Primul lot este cel legat de aducțiunea de apă de la Bistrița până la Lechința și rețelele de apă din zona de câmpie, începând cu Lechința, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Budești.

Reamintim că, în luna martie a acestui an, a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea etapei a II-a a Master Planului de apă și canalizare, investiția având o valoare de circa 240 de milioane de euro. La finalul acestui proiect, 90% din populația județului va fi conectată la rețele de apă și 70% la rețele de canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.