Ministerul Muncii a hotărât ca ajutoarele de încălzire acordate persoanelor cu venituri reduse să fie majorate. Astfel, în cazul celor care se încălzesc cu gaze, ajutorul se majorează cu 12,5% iar pentru cei care folosesc cărbuni sau lemne, majorarea este cu 7% mai mare. Preluarea şi înregistrarea formularelor pentru obţinerea acestor ajutoare se face în perioada 13-31 octombrie.

Guvernul a decis să majoreze cuantumul ajutorului de încălzire acordat persoanelor cu venituri reduse. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat: „Patru milioane au beneficiat de subvenţii pentru încălzire. Acum aceste ajutoare se vor majora. Astfel, în cazul celor care se încălzesc cu gaze, ajutorul se majorează cu 12,5%. Această creştere este menită să acopere creşterea preţului la gaze şi să acopere inflaţia. Pentru cei care folosesc cărbuni sau lemne pentru a se încălzi, majorarea este cu 7%“. Aceasta a mai mărturisit că sumele necesare acoperirii acestor majorări sunt provenite în principal din Fondul de Solidaritate alimentat de Romgaz şi Petrom. Cuantumul ajutoarelor se va situa între 19 lei şi 262 de lei. Astfel, pentru prima tranşă de venituri, pentru familiile al căror venit mediu lunar pe membru de familie se situează este mai mic de 155 lei, cuantumurile actuale vor creşte de la 233 de lei, cum era stabilit înainte, la 262 de lei. De asemenea, persoanele ale căror venituri se situează între 540,1 lei şi 615 lei, vor primi ajutoare de încălzire de 19 lei. Aceste ajutoare se acordã lunar, pe perioada 1 noiembrie 2008 – 31 martie 2009, numai pentru locuinţa de domiciliu sau reşedinţã.

A început distribuirea formularelor

În Cluj-Napoca, reprezentanţii municipalităţii au început sã distribuie formularele tip pentru obţinerea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei. “Pentru obţinerea acestui ajutor, beneficiarii trebuie sã depunã o cerere însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere, formulatã de reprezentantul familiei, care sã cuprindã informaţii cu privire la componenţa familiei şi veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioarã depunerii cererii”, au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al Primãriei Cluj-Napoca. Pentru agentul termic, formularul se ridică de la sediul Regiei Autonome de Termoficare, iar pentru cei care se încãlzesc cu gaze naturale, cererile se ridicã de la sediile celor cinci primãrii de cartier, respectiv Mărăşti, Mănăştur, Grigorescu, Iris şi Someşeni sau de la Autonome de Termoficare, iar pentru cei care se încãlzesc cu gaze naturale, cererile se ridicã de la sediile celor cinci primãrii de cartier. Utilizatorii de lemne şi cărbuni pot ridica formularele cerere şi declaraţiile pe propria răspundere de la Serviciul Protecţie Socialã din Piaţa Unirii. Preluarea şi înregistrarea formularelor se face în perioada 13-31 octombrie.

Andreea Mitrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.