Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Bistriţa-Năsăud (AJOFM BN) are la dispoziţie, anul acesta, un buget de 4 milioane de lei, pentru stimularea încadrării, de exemplu, a elevilor şi studenţilor pe perioada verii sau a şomerilor peste 45 de ani.

În 2009, AJOFM BN nu a acordat subvenţii, din lipsă de fonduri.

 

Potrivit directorului coordonator al AJOFM BN, Doris Moldovan, Agenţia are prevăzut pentru 2010 un buget de 4 milioane de lei, bani destinaţi acordării de subvenţii agenţilor economici care angajează elevi sau studenţi pe perioada verii sau şomeri cu vârsta de peste 45 de ani. Pe lângă cele 4 milioane de lei, în bugetul AJOFM BN este prevăzută şi suma de 800.000 de lei pentru susţinerea a 500 de persoane care să presteze lucrări publice de interes comunitar şi 279.000 de lei pentru subvenţii privind contractele de solidaritate socială (persoanele defavorizate).

"Anul trecut, agenţia noastră s-a confruntat cu o serie de probleme economice, îndeosebi pe parte de convenţii, subvenţii. Mai concret, Agenţia nu a încheiat anul trecut nicio convenţie cu angajatorii pentru că banii care au fost alocaţi în buget s-au terminat, plătindu-se subvenţiile de acum doi ani. Am început foarte optimist anul şi mă bucur să spun că în acest moment agenţia noastră poate acorda subvenţii" a declarat Doris Moldovan, directorul coordonator al AJOFM BN.

 

Liana Mureşan

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.