Travel tourist standing with luggages watching sunset at airport window. Unrecognizable woman looking at lounge looking at airplanes while waiting at boarding gate before departure. Travel lifestyle.

Micile sticle de șampon și alte lichide au devenit lucruri de bază în bagajul de mână atunci când călătorim cu avionul. Cu toate acestea, această practică este pe cale să se schimbe pe măsură ce aeroporturile adoptă tehnologii de ultimă generație, informează Sens-Tech.
Scanerele CT ultramoderne vor elimina regula care limitează la 100 ml lichidele din bagajele de mână, aplicată în cele mai mari aeroporturi din lume, promițând să eficientizeze controalele de securitate și să reducă timpul de așteptare, relatează Euronews.

Pasagerii companiilor aeriene sunt obligați din 2006 să limiteze la 100 ml fiecare flacon cu lichid din bagajele de mână.

Cum și de ce a fost introdusă regula celor 100 ml
Regula a intrat în vigoare după ce poliția britanică a dejucat un complot terorist în care explozibili lichizi fuseseră deghizați în băuturi răcoritoare în mai multe curse aeriene transatlantice. Lichidele (apă oxigenată și alte substanțe) fuseseră injectate în sticle de suc, lăsând dopurile sigilate. Dacă aceste lichide sunt amestecate cu alte substanțe, produsul rezultat se poate transforma într-un explozibil.

Autorii planului aveau de gând să combine și să detoneze substanțele explozive, în timpul zborului mai multor curse din Marea Britanie către aeroporturi din Statele Unite și Canada.

Imediat după această descoperire, bagajele de mână au fost complet interzise în avioane ca măsură de precauție. Au urmat mai multe teste pentru a determina cu precizie ce cantitate maximă de lichide poate fi permisă în siguranță în bagajele de mână și astfel a fost introdusă regula celor 100 ml.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.