Adrian Moldovan este candidatul Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile. Acesta a intrat de opt ani în politică, timp în care a avut un drum ascendent şi declară că doctrina social-democrată este cea care i se potriveşte. Adrian Moldovan, pe lângă faptul că îşi doreşte să câştige alegerile din acest colegiu, vrea ca orice face să fie de calitate, astfel încât cei care îl cunosc, dar şi toţi bistriţenii să îşi amintească de el cu plăcere.

Gazeta de Bistriţa: Cine este Adrian Moldovan?

Adrian Moldovan: Sunt născut în Bistriţa, în anul 1976. Am copilărit, am trăit în Bistriţa. Am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în anul 2000 la Cluj-Napoca, sunt absolvent a trei masteruri – master în management politic, în administraţie publică şi managementul instituţiilor publice. Sunt directorul Clubului Sportiv Municipal Bistriţa din anul 2002 şi în prezent candidez în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, din partea Partidului Social Democrat.

Gazeta de Bistriţa: Când aţi intrat în politică?

Adrian Moldovan: În politică am intrat la finele anului 2000, înscriindu-mă în PSDR, după care în urma fuziunii din anul 2001, normal, am ajuns în PSD. În decursul timpului am fost în prima fază vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, iar din 2004 preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD şi, cred, unul dintre cele mai importante lucruri din cariera mea politică, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat la nivel naţional.

Gazeta de Bistriţa
: De ce aţi ales Partidul Social Democrat?

Adrian Moldovan
: Să fiu foarte sincer, în prima fază mi-am regăsit foarte mulţi prieteni în PSDR. Ăsta a fost primul pas. După aceasta, de-a lungul timpului, mergând la foarte multe cursuri şi seminarii, am descoperit că această doctrină, cea social-democrată, este cea care mă reprezintă. În consecinţă, am rămas în acest partid şi voi rămâne în continuare.

Gazeta de Bistriţa: A existat o anumită persoană care şi-a pus amprenta în alegerea dumneavoastră?

Adrian Moldovan
: Cu siguranţă da. Primul om care m-a determinat să intru în politică este actualul preşedinte al PSD BN, Radu Moldovan.

Gazeta de Bistriţa
: Patru ani aţi fost consilier local, apoi aţi câştigat alături de PSD funcţia de consilier judeţean. Ce v-a determinat să intraţi în lupta pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor?

Adrian Moldovan
: Aşa cum aţi sesizat, între anii 2004 – 2008 am fost consilier local din partea PSD, actualmente sunt consilier judeţean. Consider că am acumulat experienţa necesară pentru a putea reprezenta interesele cetăţenilor Bistriţei în Parlamentul României. În plus, îmi doresc să am oportunitatea de a face mult mai multe pentru bistriţeni şi, prin prisma atribuţiilor pe care o să le am ca şi deputat, voi încerca acest lucru.

Gazeta de Bistriţa: Cum credeţi că se vor desfăşura “ostilităţile” în Colegiul 1 în care candidaţi dumneavoastră?

Adrian Moldovan: Ţinând cont că noi, politicienii, de-a lungul timpului, am reuşit contraperformanţa de a îndepărta oamenii de la vot prin modul în care s-a desfăşurat campania electorală, pentru că până acum au fost nişte campanii de-a dreptul jignitoare, nişte campanii care nu aveau la bază idei şi argumente, noi avem obligaţia de această dată să ducem o campanie pozitivă. Eu, cel puţin, voi încerca acest lucru, în măsura posibilităţilor, să duc o campanie bazată pe argumente, pe idei, chiar dacă pe alocuri o să fie discuţii şi o să ne contrazicem. Dar eu sper din suflet, pentru a atrage oamenii la vot, să avem înţelepciunea şi echilibrul necesar de a duce o campanie pozitivă. Dacă nu se va întâmpla asta, din păcate atunci prezenţa la vot va fi una foarte slabă. Oamenii s-au săturat de acelaşi gen de campanie, de jigniri, de promisiuni neonorate şi dacă ne gândim că în trecut s-a promis marea cu sarea, lucruri pe care în timpul mandatului mulţi dintre cei aleşi nu le-au putut onora.

Gazeta de Bistriţa
: În opinia dumneavoastră, de ce credeţi că aceste promisiuni nu au fost respectate?

Adrian Moldovan: În primul rând, multe din promisiuni sunt nerealiste, deci nu au un temei solid. Candidaţii, din ambiţia de a obţine un post, un scaun, au promis fel şi fel de lucruri, multe din ele neputând fi onorate. Oamenii au deja destulă experienţă în democraţie, deoarece de aproape 20 de ani avem acest sistem de vot liber. Oamenii au început să perceapă lucrurile la adevărata lor valoare, nu mai cred în promisiuni vagi, ci aşteaptă în primul rând rezultate.

Gazeta de Bistriţa
: Ce părere aveţi despre contracandidaţii dv., Ioan Turc şi Ioan Nelu Botiş?

Adrian Moldovan
: Prefer să nu discut despre contracandidaţii mei, ci să discut despre mine.

Gazeta de Bistriţa: Credeţi că aceştia vor duce o campanie dură sau, aşa cum susţin, îşi vor promova şi ei proiectele şi ideile?

Adrian Moldovan: Este alegerea lor ce tip de campanie vor duce. Eu voi încerca să duc o campanie pozitivă, bazată pe proiectele şi ideile mele şi pe ceea ce vreau să fac pentru bistriţeni în timpul mandatului de deputat. Deci, nu mă interesează ce  variantă de campanie aleg ei sau modul în care s-au gândit să facă acest lucru.

Gazeta de Bistriţa
: Care sunt atuurile dv. în această campanie electorală?

Adrian Moldovan:
Consider că sunt singurul care îmi doresc din suflet să fac ceva pentru comunitate, toată viaţa mea mi-am dorit şi doresc în continuare să las ceva în urma mea, pentru ca oamenii să poată vorbi la superlativ de mine şi să-şi amintească de mine cu plăcere. Cred că ăsta este principalul rol al politicianului: să ajute comunitatea din care face parte, mai ales prin prisma acestui vot uninominal, când nu mai eşti candidat pe o listă, ci candidat într-o circumscripţie, numele tău este într-un chenar, iar oamenii vor avea mult mai des ocazia să te atenţioneze şi să te tragă la răspundere pentru ceea ce ai făcut sau nu ai făcut pentru cei care te-au ales.

Gazeta de Bistriţa
: Dacă veţi fi ales deputat, ce veţi schimba în Bistriţa şi Livezile?

Adrian Moldovan: Sunt multe probleme în acest colegiu. Bineînţeles, ne putem referi la partea de infrastructură, ne putem referi la problemele sociale pe care le întâmpinăm. În majoritatea lor, problemele bistriţenilor sunt aceleaşi cu cele ale tuturor românilor, în general. Să ne gândim că 17% dintre români sunt bogaţi iar restul de 83% sunt săraci. Trebuie să vedem problemele tuturor categoriilor sociale – salariile prea mici, pensiile prea mici, imposibilitatea tinerilor de a-şi constitui un cămin şi o viaţă decentă. Din punct de vedere al ofertei mele electorale, aceasta va fi împărţită pe două paliere – primul este cel de susţinere a actualei administraţii locale, a primarului Ovidiu Creţu, prin atribuţiile date, bineînţeles prin funcţia de deputat, iar cel de-al doilea palier conţine iniţiativele proprii pe care o să le am şi care au la bază oferta Partidului Social Democrat la nivel naţional.

Liana Mureşan

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.