O adolescentă din Bistrița a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști și ulterior pusă sub control judiciar de procurori, pentru înșelăciune. Tânăra a postat pe rețelele sociale anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, cerând achitarea unor sume în avans. Produsele însă, nu au mai ajuns vreodată la cumpărători.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, luni, polițiștii de la Biroul de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pentru documentarea mai multor înșelăciuni.

Percheziția a fost efectuată în Bistrița, la locuința unei tinere de 16 ani, bănuită de comiterea faptelor. Astfel, au fost descoperite și ridicate sume de bani, obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză.

„Din investigațiile efectuate de polițiști până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023-19 ianuarie 2024, tânăra ar fi postat pe rețele sociale anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu prețuri de peste 1.000 de lei, pentru care solicita achitarea unor avansuri cuprinse între 200-300 de lei. După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate.

Zece persoane din mai multe județe din țară au sesizat că au fost astfel înșelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat ca fiind de 3.675 lei”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore, iar marți, 9 aprilie, a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazurivă aduc în atenție cele mai des-folosite metode, precum și măsurile de protecție care să vă țină departe de astfel de neplăceri: https://www.facebook.com/reel/384419327766310

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.