Un adolescent de 16 ani din Bistrița a fost reținut și ulterior arestat la domiciliu, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, după ce a vândut substanțe interzise unor persoane minore. Reținut și plasat ulterior sub control judiciar este și un tânăr de 18 ani, tot din Bistrița.

Procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, au pus în aplicare, marți, 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Bistrița, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, cei doi tineri au procurat și deținut cannabis și substanțe cunoscute sub denumirea de ,,sare de baie”, pe care ulterior le-au comercializat sau oferit gratuit, în mod repetat, unor persoane din Bistrița, majoritatea minore.

Din probele administrate în cauză, rezultă că operațiunile de trafic și consum de droguri sau alte substanțe nu s-au desfășurat în incinta vreunei unități de învățământ.

La percheziții au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 grindere cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactive, 3 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, o bancnotă rulată, cu urme de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, un tub din plastic folosit pentru consum de droguri.

În baza probatoriului administrat, doi tineri din Bistrița, de 18 și 16 ani, au fost conduși la audieri. Ulterior, procurorul DIICOT Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi tineri.

Astăzi, minorul în vârstă de 16 ani a fost prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins propunerea procurorilor și a dispus arestarea la domiciliu a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de celălalt, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.