Nu mai depuneți deșeuri reciclabile în pubela neagră, pubelă destinată deșeurilor reziduale. Riscați să fiți amendați cu sume cuprinse între 100 și 300 lei, avertizează inspectorii ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

În perioada aprilie – mai, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat peste 25 000 de pubele negre din toate zonele județului, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

În cadrul acestor acțiuni de control s-a pus accent pe INFORMAREA cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

„Constatăm că încă mulți cetățeni nu colectează deșeurile selectiv. Din păcate, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsud au găsit cantități semnificative de deșeuri reciclabile în pubela neagră.

Deșeurile depuse în pubela neagră se duc direct pe groapă, nu intră în stația de sortare. Pierdem lună de lună deșeuri reciclabile pentru că nu sunt puse la locul lor în recipienții destinați fracțiilor reciclabile.

Deșeurile reciclabile din aluminiu, din hârtie / carton și din plastic au valoare dacă sunt colectate separat corect și generează venituri semnificative pentru comunitățile din județul nostru. Este o risipă de resurse importante să aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră.

Trebuie să colectăm separat deșeurile pentru a reduce poluarea mediului înconjurător, pentru a economisi resursele limitate ale planetei noastre și pentru ca să lăsăm un viitor mai curat copiilor nostri.

Hai să dăm valoare deșeurilor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, transmit reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.