Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au desfășurat azi-noapte acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020. Totodată, oamenii legii sunt prezenți zilnic în zona locurilor de carantinare și îi verifică pe cei aflați în izolare la domicliu.

Pentru verificarea respectării la nivelul județului Bistrița-Năsăud obligațiile impuse de situația de urgență declarată la nivel național, echipajele Inspectoratului de Poliție Județean, cele ale Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliția Locală desfășoară zilnic acțiuni și controale în contextul prevenirii răspândirii CoVid-19, execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare, precum și acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu în echipe mixte și în patrule independente.

În ziua de 23.03.2020, intervalul 08.00 – 23.00, jandarmii au executat în patrule independente în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19, efectuând controale în 47 de locații din 14 localități, verificând 243 de persoane și legitimând 85 de persoane.

Oamenii legii au aplicat o amendă de 5.000 de lei la Ordonanța Militară nr. 2 din 2020, pentru nerespectarea art. 9, alin. 1, proprietarilor unui magazin din incinta Mall Calea Moldovei.

În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID-19, un număr de 81 de jandarmi, astfel: misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate.
Totodată, jandarmii execută acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

De asemenea, în noaptea de luni spre marți, polițiștii de la Rutieră au desfășurat acțiuni pentru fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Bistrița-Năsăud cu persoane care revin din afara granițelor României.

Totodată, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au desfășurat, începând cu ora 22.00, controale pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 din 2020 în ceea ce privește circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Astfel, forțele de ordine au depistat 21 de cetățeni care se deplasau pe raza unor localități din județul Bistrița-Năsăud, fără a se afla în vreuna dintre situațiile permise de Ordonanța militară nr. 2.

Față de aceștia, s-au dispus 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here