Pariurile sportive pot reprezenta un hobby profitabil dacă le iei în serios. Înainte de a juca la pariuri, trebuie să știi „ABC”-ul acestei activități, să cunoști noțiunile teoretice.

Această pregătire teoretică te ajută să eviți multe neplăceri, printre care pierderea banilor depuși, prin închiderea contului. În același timp, e importantă pentru construirea unei strategii de pariere generatoare de câștiguri pe termen lung. Pe site-ul comunității pariorilor online din România am găsit un top întrebări și răspunsuri la pariuri sportive din care orice amator de pariuri sportive are multe de învățat.

Întrebare: Nu am jucat niciodată la pariuri online. Care e primul pas?

Răspuns: Primul pas este să citești un ghid complet al pariurilor online, cu toate noțiunile explicate pe înțelesul tuturor. Acolo vei găsi aproape toate informațiile de care ai nevoie, de la deschiderea contului până încasarea câștigurilor.

Imagine (2)

Î: La ce case de pariuri online putem paria legal?

R: Pentru că ghidul este ceva general valabil, este posibil să nu găsești în el lista agențiilor online de pariuri sportive la care se poate paria legal. Aceasta se actualizează periodic și poate fi găsită fie pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, fie pe site-ul comunității pariorilor online, acolo unde fiecare operator este prezentat în detaliu.

Î: Care sunt avantajele pariurilor online?

R: Avantajul principal este reprezentat de posibilitatea de a juca live de oriunde te-ai afla, la orice oră din zi sau din noapte. Un alt avantaj este că nu plătești taxă la plasarea biletului. Dacă joci online, plătești 5% din miză drept taxă pentru fiecare bilet. În plus, oferta sportivă este mult mai bogată în online.

Î: Care sunt casele de pariuri recomandate?

R: Casele de pariuri recomandate sunt cele care cumulează următoarele „bile albe”: ofertă sportivă bogată, cote și payout mari, platformă performantă de pariuri live, aplicații pentru pariuri mobile, oferte promoționale.

Î: Cum pot depune bani?

R: Cel mai popular instrument financiar pentru alimentarea contului este cardul bancar. Alte instrumente: transfer bancar, Skrill (considerat cel mai sigur portofel electronic), Neteller, Paysafecard. La operatorii care au și agenții terestre se pot depune și bani cash, la ghișeele CashPoint.

Imagine (3)

Î: Sunt banii și datele mele în siguranță?

R: Bazele de date ale caselor de pariuri sunt greu de spart. Datele personale și tranzacțiile financiare sunt protejate cu SSL (Secure Sockets Layer), ca și în cazul băncilor, iar toate documentele sunt stocate în mod electronic într-un mediu securizat cu acces restricționat la nivel înalt. Tranzacțiile cu bani sunt la fel de sigure ca atunci când faci cumpărături dintr-un magazin online

Î: Pot juca la pariuri online dacă nu am 18 ani?

R: Răspunsul la această întrebare este scurt și la obiect: NU! Doar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani pot juca la pariuri. Desigur, poți deschide cont dacă completezi cu date false formularul de înregistrare, dar în maxim 30 de zile trebuie să treci prin procedurile de verificare a identității, adică să trimiți copii după un act de identitate, după card (sau după alt instrument de plată) și după alte documente. Dacă ce ai scris nu coincide cu datele reale, contul este închis și pierzi banii depuși.

Î: Care sunt cele mai frecvente oferte promoționale?

R: În afara pachetului de bun venit, care oferă de multe ori fonduri suplimentare egale cu un procent din prima depunere, cele mai frecvente oferte promoționale sunt reprezentate de pariul fără risc (dacă pariul e pierzător, primești miza înapoi), freebet – pariu gratuit (dacă pariul e câștigător, primești în cont doar profitul), full bet (dacă pariul este câștigător, primești în cont tot câștigul), cotele mărite pentru clienții noi.

Imagine (4)

Î: Ce impozite plătesc?

R: La pariuri online se plătește impozit doar pentru sumele retrase din cont. Se ia în calcul fiecare retragere în parte, nu suma totală retrasă într-un an calendaristic:

1% pentru retrageri până la 66.750 de lei
667.5 RON plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 RON pentru retrageri între 66.751 RON și 445.000 de lei.
61.187.5 plus 25% pentru ce depășește suma de 445.000 RON pentru retrageri de peste 445.000 de lei.

Din primăvara anului 2018, impozitarea se face prin reținere la sursă, adică pariorul nu mai are grija declarării venitului. Suma aferentă impozitului e reținută de operator și virată către bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.