Cupa Mondială din 2022 a fost o ediție cu totul inedită, iar spectacolul fotbalistic a fost peste măsura așteptărilor. Favoriții nu s-au impus în această ediție, iar una dintre echipele care era cotată cu șanse mici de a trece de faza grupelor a reușit să ajungă până în semifinale. Mai jos vom prezenta cele mai mari 8 surprize de la turneul final din Qatar.

Argentina – Arabia Saudită (22 noiembrie)

Cea mai mare surpriză a turneului final din Qatar s-a produs chiar în a 3-a zi de la startul competiției. Viitoarea campioană mondială, Argentina, avea să fie învinsă de către Arabia Saudită, scor 1-2, deși naționala Pumelor conducea la pauză. Anumite case de pariuri online ofereau chiar și o cotă de 30 pentru ceea ce a reprezentat prima victorie a saudiților la un turneu final, conform portalului de specialitate Coduri-Bonus. Ulterior, Messi și colegii săi nu au mai făcut nici un pas greșit și au reușit să câștige trofeul.

Germania – Japonia (23 noiembrie)

La fel ca și Argentinienii, nemții au debutat cu stângul la CM 22, pierzând primul meci cu scorul de 2-1, după ce au condus la pauză. În mod complet surprinzător, Japonia a smuls toate cele 3 puncte în acest meci, deși avea o cotă de 7.50 pentru a se impune.

Japonia – Costa Rica

După ce a făcut senzație în meciul de debut, Japonia s-a predat în fața unui adversar infinit mai facil: Cosa Rica. Elevii lui Luis Fernando Suarez s-au impus cu scorul de 1-0, după golul marcat de Keysher Fueller în minutul 81. Costa Rica avea o cotă de 7.50 la victorie în acel meci.

Tunisia – Franța

Franța a odihnit toți titularii pentru ultimul meci din grupe, întrucât avea primul loc asigurat după ce a câștigat primele două meciuri de la CM 22. Când această informație a ajuns la public, cota pentru victoria tunisienilor a scăzut de la 13 la 6.50. Africanii au câștigat partida cu scorul de 1-0, însă elevii lui Jalel Kadri au fost eliminați.

Australia – Danemarca

La aceeași oră cu meciul Tunisia – Franța s-a jucat și celălalt meci al grupei. Australia a reușit marea surpriză: a învins-o pe Danemarca cu scorul de 1-0 și s-a calificat în optimile Cupei Mondiale. Cota pentru acest rezultat era de 7.50. Totuși, visul Australia s-a încheiat rapid, întrucât următorul adversar întâlnit a fost Argentina lui Messi.

Japonia – Spania

După una caldă și alta rece, Japonia a fost din nou în prim plan. Deși aveau o cotă de 7.00 la victorie, elevii lui Hajime Moriyasu au reușit o remontada și au învins Spania cu 2-1, după ce se văzuseră conduși la pauză. Japonia a câștigat grupa, ibericii au prins al doilea bilet pentru optimi, iar Germania a părăsit competiția la finalul fazei grupelor.

Camerun – Brazilia

Tite, la fel ca și Deschamps, și-a odihnit titularii după ce a câștiga primele două partide de la CM 22. Astfel, Camerun a reușit una dintre marile surprize ale competiției, reușind să învingă Brazilia cu scorul de 1-0, în condițiile în care africanii aveau o cotă de 11 pentru acest succes. Din păcate însă, această victorie a servit numai pentru palmares, întrucât Elveția a învins Serbia la aceeași oră și s-a clasat pe poziția secundă în grupă, lăsând acasă naționala Camerunului.

Maroc – Portugalia

Marocanii i-au spulberat visul lui Cristiano Ronaldo de a câștiga unicul trofeu care îi lipsea din carieră. Deși avuseseră prestații solide la turneul final, Ziyech și colegii săi primiseră o cotă de 6.50 pentru a învinge Portugalia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Având o apărare ermetică, Marocul s-a impus cu 1-0 și a reușit performanța istorică de a deveni prima echipă africană care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.