În acest an şcolar, elevii bistriţeni au rămas fără lapte şi fructe! Licitaţia, reluată pentru contractul aferent următorilor 3 ani

127

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a scos la licitaţie contractul pentru distribuirea produselor lactate şi fructe pentru elevii claselor primare şi de gimnaziu din judeţul nostru, în urmă cu circa două săptămâni. Asta după ce aceeaşi elevi au fost privaţi anul acesta şcolar de cele două produse de care ar fi trebuit să beneficieze gratuit prin programele guvernamentale “Laptele şi cornul” şi “Fructe în şcoli”. Deşi licitaţia este lansată de mai bine de două sătămâni, iar termenul pentru depunerea ofertelor este este destul de aproape, până la această dată nicio firmă nu a intrat în cursă, chiar dacă pentru următorii trei ani şcolari contractual este asigurat, iar sumele nu sunt chiar de aruncat.

 

În ultimii doi ani, programele guvernamentale prin intermediul cărora elevii din Bistriţa-Năsăud beneficiază de lapte, corn şi fructe, au avut parte de sincope. Pentru anul şcolar 2016 – 2017, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a reuşit să atribuie contractul pentru distribuţia de lapte abia după 3 luni de la începerea anului şcolar, în timp ce pentru cornuri, abia în ianuarie 2017. De fructe în schimb, au beneficiat doar elevii care învaţă în şcolile de pe raza municipiului Bistriţa, ceilalţi din restul judeţului fiind privaţi de acestea.

Pentru acest an şcolar, cornurile au ajuns la şcolarii bistriţeni abia la finele lunii martie, în timp ce licitaţiile pentru atribuirea contractelor care vizează distribuţia de lapte şi fructe au fost anulate, acestea fiind reluate abia pe 24 aprilie. Este însă foarte clar că până la finele anului şcolar, elevii bistriţeni vor trebui să se mulţumească doar cu cornurile primite. În luna ianuarie anul acesta, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud transmitea printr-un comunicat faptul că “pentru produsele lactate şi fructe procedurile de licitaţie sunt în aşteptarea ordinului comun privind aprobarea documentaţiei standardizată de atribuire a contractelor/acordurilor cadru de furnizare a fructelor, legumelor şi produselor lactate conform prevederilor art. 7 alin 8 din HG 640/2017”.


Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita.

 

3 COMENTARII

  1. Dati-le mai bine cate un telefon mobil… in care sa poata vedea cum „curge laptele si mierea ” ( sau cu mirosuri din astea ) … ca oricum , au devenit ” homo telefonicus ” si in pauzele scolare, n-au timp sa manance si daca nu intra imediat pe ” facebooke” … si nu „trag” ( pe nas uneori ) o tzigara sau „altceva”… intra imediat in delirum tremens … ! ! !

  2. Vinovat este „sistemul social ” in care traim, dar si felul de a se comporta al parintilor , care-i pupa-n „invers” si-i „cicilesc” in mod excesiv si cand crapa, copiii lor raman pe drumuri neajutati de nimeni, ptr ca efectiv neavand scoala vietzii, nu se stiu descurca si ajung sa umple spitalele de boli psihice… sau canalele, subsolurile, subpodurile si viaductele din municipii si orase.
    Astazi, nu mai vrea nimeni sa fie „meserias ” si sa munceasca si toti vor doar ” parlamentari si senatori ” … sa stea sa putoreasca pe scaun… , sa nu faca nimic … si sa ia salarii de 5-10 ori mai mari ca al celor pe care-i tin in spate !
    Ced ca asa calitate proasta pe care o au astazi tinerii nostri, niciodata n-au avut-o ! Nu toti… dar in marea lor majoritate ( cam 70% din ei , care au devenit de fapt
    un fel de ” pa.du.chi la.tzi ” pe capul societatii ) . Sincer , ma deranjeaza si regret acest lucru si-mi vine sa-mi trag palmi singur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here