Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud limitează accesul publicului în instituție, până la 31 martie, anunță instituția într-un comunicat. Pentru cetățenii care doresc numai informații, conducerea CJAS BIstrița-Năsăud a pus la dispoziția acestora mai multe numere de telefon, astfel încât să nu fie nevoiți să intre în contact direct cu angajații instituției. 

Potrivit comunicatului CJAS Bistrița-Năsăud, activitatea cu publicul se va derula doar la parterul instituției, în spațiul comun, și doar în intervalul 8:00 – 14:00.

„Având în vedere necesitatea limitării răspândirii infecției cu virusul COVID-19 și întărirea protecției funcționarilor din cadrul CAS BN precum și a asiguraților, furnizorilor și colaboratorilor care au de soluționat diverse probleme la sediul instituției, în perioada 11.03.2020-31.03.2020 se vor aplica următoarele măsuri:

Programul cu publicul se limitează la intervalul orar zilnic de luni până vineri 8,30-14,00.

 Se limitează accesul doar în perimetrul spațiului comun de la parterul clădirii pentru persoanele care au de soluționat probleme legate de:

-calitatea de asigurat
-carduri naționale de sănătate
-carduri europene de sănătate
-adeverințe de asigurat
-contracte individuale de asigurare pentru concedii medicale
-solicitări dispozitive medicale
-Solicitări formulare europene
-solicitări sau informații pentru Serviciul medical.

Pentru orice problemă care ar impune accesul in spațiile de la nivelele superioare ale clădirii, vor fi solicitati funcționarii cu atribuții în soluționarea problemei, care se vor prezenta în sala comună de la parterul instituției”, precizează conducerea CJAS BIstrița-Năsăud.

 Reprezentanții angajatorilor care depun cereri de rambursare a îndemnizațiilor de concediu medical sau au de corectat cereri depuse anterior au acces DOAR ÎN INTERVALUL PROGRAMULUI DE LUCRU CU PUBLICUL la secretariatul CAS BN sau în birourile unde sunt prelucrate cererile care trebuie corectate.

 Asigurații sau aparținătoriii acestora care depun cereri pentru îngrijiri la domiciliu au acces DOAR ÎN INTERVALUL PROGRAMULUI DE LUCRU CU PUBLICUL la secretariatul CJAS BN.

Doar reprezentanții furnizorilor au acces permanent la toate nivelele instituției .

„Persoanele care se prezintă în vederea înregistrării ca ASIGURAT FĂRĂ VENITURI și sunt neasigurate de o perioadă de cel puțin 6 luni, vor fi transmise către Direcția de Sănătate Publică BN pentru a se proceda la verificarea acestora, respectiv dacă sunt sau nu în situațiile de autoizolare la domiciliu sau carantină!”, mai arată CJAS Bistrița-Năsăud.

Pentru cetățenii care doresc numai informații în legătura cu soluționarea unei probleme, respectiv nu au de depus sau de ridicat documente de la sediul CAS BN, le recomandăm sa apeleze următoarele numere de telefon:

-Compartiment evidență asigurați – 0755 115 359 pentru informații privind documente pentru înregistrare asigurat, schimbare calitate asigurat, card european de sănătate; 
0755 115 352 pentru informații privind documente pentru înregistrare asigurat, schimbare calitate asigurat, card național de sănătate, contract individual îndemnizație concediu medical; 

-Compartiment concedii medicale  – 0755 115 351 informații privind erorile depistate în cererile depuse pentru rambursarea îndemnizațiilor de concedii medicale, stagiul de cotizare, calculul îndemnizației-angajatori cu denumirea societății începând de la litera A la litera K
0747 132 706 informații privind erorile depistate în cererile depuse pentru rambursarea îndemnizațiilor de concedii medicale, stagiul de cotizare, calculul îndemnizației-angajatori cu denumirea societății începând de la litera L la litera Z.

-Serviciul medical – 0745 499 663 sau 0756 053 910 informații privind condițiile de acordare a concediilor medicale, condiții de aprobare tratamente în străinătate, condiții de acordare sisteme de monitorizare glicemie, condiții aprobare investigații de înaltă performanță PET-CT.

-Compartiment analiză cereri și eliberare decizii dispozitive medicale – 0755 115 354 informații privind condițiile aprobării acordării de dispozitive medicale, tipuri de dispozitive medicale, furnizori de dispozitive medicale aflați în contract cu CAS BN.

-Compartiment acorduri /regulamente europene, formulare europene – 0747 132 738 informații privind formularele europene și procedurile de eliberare/anulare ale acestora.

De asemenea, orice solicitari sau transmiteri de documente către CAS BN se pot efectua și prin intermediul poștei electronice utilizând adresa de email info@casbn.ro sau prin fax la nr.de telefon 0263 213 201.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here