A început a X-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, campanie derulată la nivel naţional”, de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate, pentru conștientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

Vor fi prezentate aspecte privind victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, prevenirea furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor, periculozitatea consumului de droguri, a traficului de persoane, precum şi siguranţa rutieră.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” reprezintă o manifestare preventiv-informativă cu caracter complex care vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

La data de 1 octombrie, între orele 10.00 – 13.00 – are loc o vizită la Penitenciarul Bistriţa cu un grup de 50 de elevi din licee ale municipiului Bistriţa şi discuţii cu persoane condamnate pentru săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate (trafic de droguri, de persoane).

De asemenea, la data de 2 octombrie, în intervalele orare 7.30 – 8.30, respectiv 12.00 – 14.30 are loc susţinerea patrulelor de circulaţie active din municipiul Bistriţa şi din judeţ în acţiunea de dirijare a circulaţiei pietonilor la afluirea şi defluirea de la şcoală, iar între orele 10.00 – 13.00 se desfășoară o campanie de informare a populaţiei privind circulaţia corectă a pietonilor şi bicicliştilor unde se vor face recomandări pe linie de circulaţie rutieră și se vor înmâna fluturaşi cu recomandări pe linie de circulaţie rutieră.

Totodată, între orele 08:00 și 16:00 se desfăşoară acţiuni cu efecte mărite, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, de disciplinare a participanţilor la traficul rutier, prin prezenţa poliţiştilor în principalele intersecţii din localităţile judeţului nostru şi informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.