Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat o nouă listă a ţărilor din zona verde de coronavirus, document care va intra în vigoare în noaptea de luni spre marţi.

Potrivit INSP, ţările membre ale UE şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Bulgaria, Monaco, Croaţia, Regatul Unit la Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveţia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Ţările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

Pe lista ţărilor terţe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină se află: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda.

Persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării. În schimb, toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate primesc recomandarea de a intra în izolare la domiciliu 14 zile sau în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here