Tu ți-ai pregătit șemineul pentru iarnă? În ultima perioadă întâlnim tot mai des șeminee în locuințele individuale, chiar dacă sunt văzute mai degrabă ca un element decorativ unic care creează un ambient aparte. Și asta pentru că ne simțim cu toții atrași de strălucirea pe care o dă flacăra pâlpâitoare a unui șemineu, oferindu-ne acel sentiment de confort și eleganță în casele noastre. Dar de ce să nu vedem și partea practică? Ele pot reprezenta cu succes o sursă secundară de încălzire a spațiului unde sunt amplasate.
Și dacă șemineul ne încântă privirea de fiecare dată și ne poate asigura relaxarea de care avem atâta nevoie, e foarte important să știm că trebuie să ne asigurăm și de „sănătatea” șemineului din livingul nostrum. Indiferent de tip și accesorii, tineți cont de faptul că trebuie curățate și întreținute periodic. Acest lucru nu trebuie să vă sperie, deoarece cu echipamentele adecvate și cunoștințele necesare o astfel de operațiune se va dovedi mai ușoară decât v-ați imaginat.
Când se curăță șemineul?
Specialiștii recomandă ca pe parcursul anului șemineele să fie curățate mecanic de două ori. Prima la începutul sezonului rece, înainte de a pune șemineul în funcțiune, iar a doua la sfârșitul sezonului rece, când am încetat a-l mai folosi. Este de evitat curățarea pe timpul verii, deoarcece în zilele călduroase se poate simți mirosul neplăcut de ars. Aceste operațiuni sunt necesare pentru a controla efectiv starea șemineului și pentru a ne asigura ca va funcționa bine. Din acest motiv, verificați părtile componente ale acestuia, iar daca este cazul, înlocuiți-le pe cele deteriorate. Este interzisă folosirea șemineului dacă au fost constatate neregularități, iar acestea nu au fost remediate! Până la urmă, gândiți-vă că riscați să puneți în pericol siguranța căminului și a familiei.
Dacă detineți un șemineu pe lemne veți avea nevoie de o serie de accesorii pentru întreținere și curățare. Iată care sunt uneltele ce nu trebuie să vă lipsească din casă. În primul rând veți avea nevoie de doua lopeți drepte, cu dimensiuni diferite ale cozilor. Cea mai lungă (120 cm) se utilizează la înlăturarea cenușii din apropierea gurii șemineului, iar cea scurtă (cu o coadă de 60 cm) o veți folosi pentru curățarea colțurilor și a cenușii din mijlocul vetrei. Foarte important este să strângeți cenușa într-o găleată din metal, astfel încât posibilul jar neras să nu reprezinte un pericol de incendiu.
Ți-ai dorit un semineu bacau care să fie vedeta living-ului tău și care să creeze în casa ta atmosferă de poveste pe timp de iarnă? Te-ai bucurat de beneficiile lui pe tot parcursul sezonului rece și ți-ai adus aminte de copilăria petrecută la bunici? Acum că ai aflat și că un șemineu trebuie curățat și întreținut pentru a evita o serie de neplăceri, mai rămâne să contactezi specialiștii de la Șeminee Bacău, parte importantă a celui mai mare magazin de șeminee online, PEFOC.ro. Vei primi cele mai bune sfaturi, consiliere gratuită, dar și transport gratuit oriunde în România! Alege și tu din gama lor de produse modelul pe care ți-l dorești la tine în living. Șemineu pe lemne, termosemineu, focare (deschise sau închise), bioșeminee sau șeminee pe gaz, accesorii, coș de fum, sobe pe lemne. Șeminee Bacău te ajută să iei decizii pe care nu ai cum să le regreți!
Am avut de curatat un semineu si am reusit sa lucrez cu echipa PEFOC.RO. Au dat dovada de profesionalism cat si de seriozitate . Nu doar ca am avut liniste in sezonul rece dar am primit tot odata si multe informatii benefice pe care nu le stiam asupra semineului si a cosului de fum si pe care le-am putut pune in aplicare. Recomand cu incredere. Bravo!