Dorin Grigore Sima va executa 26 de ani şi 8 luni de puşcărie, după ce magistraţii de la Curtea de Apel au menţinut sentinţa pronunţată, în luna iulie, de Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Totodată, instanţa clujeană a menţinut şi decizia în ceea ce priveşte daunele acordate lui Paul Andreica, astfel că acestuia va trbui să îi plătească 100.000 de euro daune morale, dar şi 12.152 lei daune materiale, peste 6.600 lei trebuie să îi plătească băncii jefuite, circa 4.800 lei către Spitalul de urgenţă Mureş, unde a fost tratat comisarul Andreica, iar alţi 9.000 lei pe post de cheltuieli judiciare, sumă care include şi contravaloarea cartuşelor utilizate cu ocazia arestării sale.
„În baza art. 421 pct. 1 lit. b CPP respinge, ca nefondat, apelul declarat de către inculpatul S.D.G. împotriva sentinţei penale nr. 73/27.07.2017 a Tribunalului Bistriţa Năsăud. Menţine starea de arest a inculpatului S.D.G.. În baza art. 72 CP deduce din pedeapsă reţinerea şi arestul începând cu 12.07.2016 la zi. Obligă inculpatul să achite părţii civile A.P.L. suma de 2000 lei cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu avocaţial în apel. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 130 lei, onorariu parţial avocat din oficiu pentru d-na avocat C.I., ce se va avansa din FMJ. Obligă inculpatul să achite în favoarea statului suma de 300 lei cu titlu cheltuieli judiciare. Definitivă.Pronunţată în şedinţa publică din data de 13 noiembrie 2017„, este decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj.
„Sima Dorin Grigore este cunoscut ca o persoană agresivă, fiind condamnat în mod repetat pentru comiterea unor tâlhării prin folosirea unor arme”, preciza instanţa Tribunalului Bistriţa-Năsăud.
Magistraţii bistriţeni i-au aplicat lui Dorin Sima cea mai grea pedeapsă pentru atacul pe care l-a comis cu mână armată asupra comisarului Paul Andreica, instanţa condamnându-l la nu mai puţin de 21 de ani de puşcărie.
Alţi 11 ani i-a primit Sima Vampiru pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi alţi 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept.
Conform instanţei, toate aceste fapte au fost comise în stare de recidivă postexecutorie raportat la pedeapsa de 12 ani şi 6 luni prin sentinţa aplicată de Tribunalul Satu Mare în anul 2004, sentinţă rămasă definitivă prin decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2005, din executarea căreia Sima a fost liberat condiţionat cu un rest neexecutat de 1137 zile închisoare (aproximativ 3 ani şi 11 luni).
Instanţa bistriţeană a reţinut şi faptul că, după ce a fost eliberat condiţionat, Sima a plecat în Italia, unde a comis alte fapte reprobabile. Astfel, în aprilie 2013 a comis o altă tâlhărie cu folosirea unei arme de foc.În Italia a fost încarcerat, Sima ieşind din puşcărie în ianuarie 2016. După ce a fost eliberat, Vampiru a revenit în ţară în primăvara aceluiaşi an, imediat după aceea el începând o relaţie cu Iulia Boca. La scurt timp după aceea a plecat pentru puţină vreme în Belgia, de unde a revenit la începutul lunii iulie a anului trecut, el stabilindu-se într-un apartament de pe strada Lucian Blaga, în apropierea restaurantului Giulia. Şi de aici începe filmul jafului, fiindcă pe data de 3 iulie 2016, Dorin Grigore Sima intra înarmat în incinta Agenţiei Raiffeisen Bank de pe str. Năsăudului din Bistriţa.