Unii funcționari din instituțiile publice din România nu realizează nici astăzi, după 26 de ani, că în țara aceasta comunismul nu mai există. Numai așa se poate explica umilitoarea experiență prin care a fost nevoit să treacă recent un cetățean din județul Bistrița-Năsăud, împreună cu soția sa, în momentul în care au avut „îndrăzneala” să se adreseze unor funcționari din cadrul Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud. Cazul a fost relatat pe larg, astăzi, pe pagina personală de facebook a celui în cauză, jurnalistul bistrițean Raimond Petruț, corespondent al postului de televiziune Prima TV:

Nu m-am prevalat niciodată de calitatea mea de jurnalist atunci când am călcat pragul instituțiilor statului. În relație cu funcționarii publici am fost mereu un simplu om, cetățean al acestei țări și mi-am ascuns mereu legitimația de ziarist ori de câte ori am interacționat cu aceștia.

Câinele de pază al democrației are și bun simț, nu? Unii dintre funcționari, din păcate, nu. Am însoțit-o pe soția mea la Casa Județeană de Pensii pentru că a dorit să solicite o recalculare a pensiei mamei sale. De la Registratură, pe un ton ironic, ni s-a spus că nu cunoaștem – citez – …termenii. Mulțumim, dar nu este de datoria noastră să cunoaștem astfel de lucruri. Am venit pentru o lămurire: De ce soacra mea, după 35 de ani de învățământ primește doar 1.040 de lei pensie și cui trebuie să se adreseze pentru o nouă analiză a dosarului de pensionare? Într-un final, Lavinia a fost direcționată înspre biroul 12, nu înainte ca doamna de la Registratură să i se adreseze …elegant: Hai, că nu pot ține ușa asta deschisă atât pentru tine! Ajunsă la camera 12 a avut parte de același tratament: Dacă nu știți ce vreți de ce veniți aici? Crezi că eu o să am o pensie egală cu a colegei mele?

M-am lămurit! Nu știam de ce am un gust amar când îmi plăteam impozitele. Statul mă jupoaie inclusiv pe drepturile de autor, iar soției mele, cadru didactic, i se închide ușa în nas doar pentru că a întrebat pe un ton frumos cum i se poate recalcula pensia mamei sale.

Onorabile Cioloș, Guvernul poate că e constituit din tehnocrați, dar mai uită-te și la cei care cu dispreț față de contribuabili vă reprezintă în teritoriu. Noi vă plătim dările și ne jumuliți de orice bănuț. Nu ar fi normal să ne arătați un minim respect?” (Raimond Petruț, jurnalist – Prima TV)

3 COMENTARII

  1. Absolut de acord cu infierarea unor angajati care uita de ce au fost angajati acolo …………..ce NU sunt eu de acord , este incheierea articolului cu fraza ; „” Onorabile Cioloș, Guvernul poate că e constituit din tehnocrați, dar mai uită-te și la cei care cu dispreț față de contribuabili vă reprezintă în teritoriu. Noi vă plătim dările și ne jumuliți de orice bănuț. Nu ar fi normal să ne arătați un minim respect?” (Raimond Petruț, jurnalist – Prima TV) „” , Pai stimabile jurnalist , ar trebuii sa sti ca pe acele angajate , in nici un caz nu lea adus acolo nenea Ciolos…….is mai demult acolo………au radacini mai adanci. Esti jurnalist ( asa sustii ) si ar trebuii sa fii ………..jurnalist !!!!! Inainte de a ma ” injura ” mentionez ca nu sunt fan Ciolos sau alt personaj. Hai pa.

    • De acord. Nu Dacian Cioloș i-a angajat acolo, dar un guvern de tehnocrați ar trebui să își impună politica de guvernare și în teritoriu. Părerea mea. Cât despre înjurat…nu prea îmi stă în caracter!

  2. Pana la dumnezeu te mananca sfintii. tŢra merge prost nu numai pentru că e condusă de x, y z , ci şi pentru că noi tolerăm conduceri proaste în raport cu drepturile noastre şi nu luăm atitudine , ierarhic, că d-aia o casă judeţeană, cu 30 de angajaţi , are 2-3 directori şi tot atâţia şefi de servicii.
    I-a să auzim reacţia directorului plin, care s-a sesizat din presă, ce măsuri a luat. Garantează funcţionarei ofuscate că va ieşi la pensie de la casa de pensii ? La poarta instituţiei vin alte 10 doritoare, poate mai amabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.