Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureş a respins cererea foştilor şefi din IPJ BN, de revocare sau înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Drept urmare, Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă vor rămâne încă 30 de zile după gratii.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

 

După o deliberare de 24 de ore, judecătorul de drepturi şi liberatăţi a Tribunalului Maramureş a pronunţat, miercuri, soluţia în dosarul 579/100/2015/a2, în care Ioan Ovidiu Mureşan – fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnăş – fost şef al Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud şi Leon Cloşcă – fost comandant al Poliţiei oraşului Năsăud au solicitat revocarea măsurii arestului preventiv sau înlocuirea acesteia cu măsura arestului la domiciliu. Cererea celor trei a fost respinsă, astfel că foştii poliţişti vor rămâne pentru a treia lună după gratii.

 

„Respinge cererile formulate de inculpaţii M. I. O., H. R. E. şi C. L. A., prin apărătorii aleşi, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 348 raportat la art. 207 Cod procedură penală constată din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor M. I. O. (fiul lui …, născut la data de … în oraşul Beclean, jud. Bistriţa-Năsăud, CNP …., domiciliat în Bistriţa, …, jud. Bistriţa-Năsăud), H. R. E., (fiul lui …, născut la data de … în mun. Călăraşi, jud. Călăraşi, CNP …., domiciliat în Bistriţa, …, jud. Bistriţa-Năsăud) şi C. L. A., (fiul lui …., născut la data de …. în oraşul Năsăud, jud. Bistriţa-Năsăud, CNP ….,domiciliat în oraşul Năsăud, …, jud. Bistriţa-Năsăud) arestaţi preventiv şi aflaţi la Penitenciarul Gherla, măsură pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu, azi 18 martie 2015″, este decizia pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureş.

 

Ioan Ovidiu Mureşan – fostul inspector şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnăş – fostul şef al Poliţiei Rutiere Bistriţa şi Leon Cloşcă – fostul comandant al Poliţiei oraş Năsăud se află în arest preventiv de la finele lunii noiembrie a anului trecut. Cei trei sunt acuzaţi de procurorii DNA de abuz în serviciu şi corupţie, şi au fost trimişi în judecată pe 16 februarie.

Alături de cei trei sunt trimişi în judecată Mircea Mihai Manciu, Paul Marian Cârcu, Viorel Sângeorzan şi Dumitru Bâgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.