Prima poartă de intrare în Bistriţa-Năsăud pe modelul pană de păun a fost construită pe DN 17 C, în Dealul Ştefăniţei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a întreprins o vizită în zona în care este amplasat semnul şi a fost mulţumit de această ralizare. Alături de acestaa fost prezent şi  vicepreşedintele CJ Dorin Popescu şi primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa.

„Astăzi am vizitat prototipul semnului de intrare în județ de la limita cu județul Maramureș din Dealul Ștefăniței.

Sunt mulțumit de modul în care arată acest prototip, care a fost realizat pentru a sesiza eventuale erori ale proiectului și pentru a putea face corecturile necesare la următoarele semne de intrare.

Repet, sunt mulțumit de modul în care arată și începând cu primăvara anului viitor, în funcție de posibilitățile financiare vom începe construcția unor astfel de semne la toate intrările în județul Bistrița-Năsăud, având prioritate cele de pe drumurile naționale”, a scris aesta pe pagina de socializare la data de 24 noiembrie.

Pe poarta de intrare apar steagul României, stema judeţului, dar şi inscripţia „Nimic fără Dumnezeu”. Conform variantei proiectate, semnul are simboluri şi elemente specifice judeţului, inspirate din tradiţii, istorie şi arhitectură: Complexul Sugălete, „roata de păun”, potcoava, şindrila de lemn. Baza elementului simbol a fost placată cu piatră naturală. Semnul de intrare este amplasat la 2,5 m de carosabil şi la 7,5 m de axul drumului.

CJ a alocat în bugetul pe anul în curs 408.492 lei (93.000 de euro) pentru realizarea semnelor de intrare în judeţ.

semn1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.