Agenţia Naţională de Integritate a constatat, după aproape doi ani de la începerea cercetărilor, că Gavril Ţărmure, actualmente director al Centrului Judeţean pentru Cultură, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, precum și  regimul juridic al incompatibilităților în anii 2010 şi 2011, la acea vreme el având calitatea de consilier local.

 

„ȚĂRMURE GAVRILĂ a participat, în calitate de Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Bistrița, Jud. Bistrița-Năsăud, la şedinţele consiliului, votând pentru adoptarea hotărârilor privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale municipiului pe anul 2010 – 2011, a hotărârii privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a municipiului pe anul 2011 (prin care se finanțează Fundația Societatea de Concerte Bistrița, al cărei fondator și președinte este persoana evaluată) și a hotărârilor privind aprobarea proiectelor care vor beneficia de cofinanțare de la bugetul local (hotărâri care prevedeau și bugetarea unor proiecte ale fundației, în suma totală de 113.000 Lei).

Totodată, ȚĂRMURE GAVRILĂ a încheiat, în calitate de Președinte al Fundației Societatea de Concerte Bistrița, două contracte de prestări servicii cu Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, prin care fundația a primit de la consiliul local (prin intermediul Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița) suma totală de 140.000 Lei.

În anii 2010 și 2011, ca urmare a aprobării acestor documente, fundația a beneficiat de suma totală de 529.003,58 Lei. ȚĂRMURE GAVRILĂ a realizat, în anii 2009 și 2010, venituri în sumă totală de 53.000 Lei, reprezentând drepturi obținute în calitate de Coordonator de proiecte sau Director de programe în cadrul Fundației Societatea de Concerte Bistrița.

Astfel, ȚĂRMURE GAVRILĂ nu a respectat dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora «Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] orice persoană […] juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia […] o […] fundaţie din care fac parte”, cât și dispozițiile art. 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Consilierii locali […] nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii […] În situaţiile prevăzute la alin. 1 […] consilierii locali sunt obligaţi să anunţe la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl au în problema respectivă»”, se arată în comunicatul ANI.

În primăvara anului trecut Gazeta de Bistriţa a adus la cunoştinţa cititorilor faptul că ANI a demarat o cercetare în ceea ce îl priveşte pe gavril Ţărmure, consilier local PNL la acea dată.

 

Liana Mureşan

redactie@gazetadebistrita.ro

 

Citeşte şi Gavril Ţărmure, consilierul local cercetat la integritate

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.