Peste 68 de milioane de lei pentru salariile funcţionarilor de la CJ

250 de milioane de lei. Aceasta este suma alocată funcţionarilor din administraţia judeţeană pentru 2011 pentru cheltuielile de personal, (salarii şi sporuruile aferente), printr-un ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor (Traian Igaş) şi ministrului Finanţelor Publice (Gheorghe Ialomiţianu), publicat luni în Monitorul Oficial.Cel mai mare fond de salarii revine Consiliului Judeţean pentru aparatul propriu şi pentru salariaţii instituţiilor şi serviciilor subordonate) – 68,265 milioane de lei. Cheltuielile de personal pentru Primăria Bistriţa vor totaliza 52,160 milioane de lei, iar cele aferente Primăriei Beclean vor fi de 15,819 milioane de lei. Celelalte două oraşe vor avea asigurate următoarele sume pentru cheltuieli de personal: 16,415 milioane de lei (Năsăud) şi 5,872 milioane de lei (Sîngeorz-Băi). Cei mai mulţi bani vor primi comunele Maieru (4,387 milioane de lei), Feldru (3,747 milioane de lei), Telciu (3,74 milioane de lei), Uriu (3,596 milioane de lei – inclusiv pentru Preventoriul TBC Ilişua), Teaca (3,447 milioane de lei ) şi Lechinţa (3,020 milioane de lei). Nu toate administraţiile publice localevor beneficia de atăţia bani pentru salarii. Astfel, comunele ,,nefericite„ sunt Silivaşu de Câmpie (563.000 de lei – cea mai mică sumă alocată), Ciceu Mihăieşti (564.000 de lei), Miceştii de Câmpie (569.000 de lei), Milaş (577.000 de lei), Coşbuc (654.000 lei), Sînmihaiu de Câmpie (660.000 de lei), Runcu Salvei (666.000 lei), Monor (752.000 lei) şi Romuli (760.000 lei).

43 de microbuze pentru transportul elevilor nu au certificatde transport în cont propriu eliberate de ARR

Doar opt microbuze din totalul de 51 existente la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud deţin certificat de transport în cont propriu, eliberat de Autoritatea Rutieră Română. Administrarea şi îngrijirea microbuzelor de transport şcolari revine consiliior locale şi primăriilor din localitatile unde efectueaza transport. În cadrul ultimului Colegiu Prefectural, Doina Filipoiu, director ARR Bistriţa-Năsăud a precizat că primarii trebuie să solicite ARR-ului eliberarea certificatului de transport în cont propriu, cât şi pentru fiecare maşina în parte. În perioada 24-28 ianuarie 2011 se va desfăşura o acţiune naţională de control, acţiune care vizează tocmai microbuzele de transport elevi. Celor care nu deţin documentele necesare le pot fi ridicate certificatele de înmatriculare şi numerele pentru o perioada de şase luni.

Un individ mascat a jefuit un magazin din Bistriţa, ameninţând patroana şi angajata cu un pistol

În două minute individul care şi-a acoperit faţa cu un fular, le-a deposedat, sub amenitarea unei arme de foc, pe patroana şi angajata unui magazin din Bistriţa, de aproximativ 2.000 de lei, incasarile din acea zi. Conform poliţistilor, marţi seara, individul a intrat în magazin, în jurul orei 22.00, în timp ce vânzătoarea şi şefa sa făceau monetarul, şi, sub ameninţarea armei, le-a cerut să-i dea toţi banii, după care a dispărut. Poliţiştii mai spun că magazinul nu este dotat cu camere de supraveghere şi nici conectat la vreo firmă de pază. Nu este exclusă nici posibilitatea ca arma să fi fost un pistol de jucărie, tâlharul mizând pe intimidarea victimelor. Individul căutat are în jur de 20-25 de ani, constituţie atletică şi înălţime între 1,65-1,70 m.

Primele blocuri ANL la Feldru se vor finalizate în 2011

Cele două blocuri ANL de la Feldru sunt destinate tinerilor, în vedrea închirierii Agenţia Naţională pentru Locuinţe a aprobat în urmă cu aproape doi ani proiectul pentru construirea în comună a două blocuri cu 32 apartamente a câte 2 camere. Lucrările au fost demarcate în luna iulie a anului trecut, până în momentul de faţă existând peste 200 de cereri. Situaţia de la Feldru nu constituie o premieră. La Maieru au fost finalizate, în primăvara anului 2010, 24 de apartamente ANL.

Şeful Poliţiei Române: ,,Bistriţa-Năsăud este unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară„

 

Prezent la Bistriţa, pentru analiza activităţii pe anul 2010 a IPJ BN, inspectorul general al IGPR, chestorul Liviu Popa a remarcat faptul că Bistriţa-Năsăud a fost şi ramâne unul dintre cele mai sigure din ţară, cu o criminalitate judiciară scazută. Pe de altă parte, a atras
atenţia asupra faptului că a crescut crimanlitatea economico-finaciară. Acesta a mai precizat că în conformitatea cu prevederile Uniunii Europene, Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost reorganizat, fiind structurat pe trei paliere principale: Siguranţă Publică, Investigarea Criminalităţii şi Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate. Ca o noutate, se va instituţia sectoristului, ,,accentul urmând a fi pus pe prezenţa poliţistului în stradă în scopul combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional". În plus, : teritoriul de competenţă în mediul rural se transformă din raze comunale în raze sectoriale, astfel că în viitorul apropiat posturile locale de poliţie vor dispărea, fiind înlocuite cu secţii zonale de poliţie.

Vineri, Victor Ponta, preşedintele PSD, va fi prezent la Bistriţa

Vineri, la Bistriţa se reunesc cele 16 filiale judetene transilvănene ale Partidului Social Democrat. La întâlnire va fi prezent şi preşedintele PSD, Victor Ponta. La ora 10 la sediul Primăriei Bistriţa, acesta se va întâlni cu presedintii, prim-vicepresedintii si secretarii executivi ai celor 16 filiale ale PSD din Transilvania. în jurul orei 12.30, Ponta va susţine o
conferinţă de presă, tot în sala de şedinţe a Primăriei, iar la ora 15, la Centrul Cultural
Municipal ,,George Coşbuc„, se va întâlni cu membrii PSD Bistriţa-Năsăud.

Violatorul din Budacu de Jos a ajuns pe mâinile poliţiştilor

Marian B., de 23 de ani, din comuna Budacu de Jos este acuzat că o violat, în noaptea de
18 spre 19 ianuarie a.c., o consăteancă în vârstă de 57 de ani. Femeia le-a spus poliţiştilor
că Marian B., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns în casă, a lovit-o şi a
obligat-o să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei sale. Momentan, tânărul se află în
custodia poliţiştilor şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Raimond Petruţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.