Nu pot să mă abţin de la a scrie despre scena politică şi jocurile care se fac în aceste zile. Te uiţi şi te minunezi şi ajungi să te cruceşti de ceea ce scot pe guriţele lor aurite mai marii ţării, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu. Dacă la început de an domnia sa se lăuda cu câte o să facă el însuşi şi guvernul pentru a scoate ţara din criză, nu demult ne-a dat cu tifla. Nu-l mai interesează criza.

 
Păi dacă guvernul, prin legi potrivite, nu scoate ţara asta din criză, atunci cine? Oamenii de afaceri? Cum? Se întreabă cineva cum o vor face, având în vedere că mii de oameni au ajuns pe drumuri, că nu sunt bani, că firmele supravieţuiesc şi ele cum pot mai bine? Nu, nu se întreabă nimeni şi de fapt cred că nimănui nu-i pasă. Acum alt obiectiv trebuie atins – fotoliul de la Cotroceni. Toţi ochii într-acolo se îndreaptă.
Pentru Cotroceni, politicienii noştri ai ajuns să spurce ca la uşa cortului, pe unde apucă, în emisiuni televizate ori Parlament. Au ajuns să se „alinte” cu epitete care mai de care mai sonore. O deputată PSD spunea că Emil Boc este un nesimţit. Poate… Dar cred că toţi politicienii sunt aşa, indiferent de culoarea politică. Când ajung la ciolan, uită de toţi şi de toate, când li s-a luat păpica urlă cât îi ţine gura. Şi toate astea în condiţiile în care oamenii ies cu zecile de mii pe stradă şi ţara moare de sărăcie.
De 20 de ani nu am văzut seriozitate din partea clasei politice româneşti şi tot de atâta timp există tot soiul de probleme grave la nivel social. Românii obişnuiţi îşi târâie traiul de pe o zi pe alta, firmele mici sunt declarate falimentare dacă nu au de unde plăti datoriile la Stat, pe când alţii se înfruptă din banul public pe nesăturate şi doar unii „aleşi” sunt iertaţi de datoriile la bugetul de stat. Păi de ce nene? Dacă tot se vine cu argumente de genul că aceia sunt marii şi importanţii investitori ai ţării, să facă bine dumnealor să-şi dozeze resursele financiare cât mai bine. Adică cei ce au, mai primesc, iar cei ce nu au, li se mai ia. Amărâţii nu sunt iertaţi de Stat, la o adică, ba mai mult, sunt lăsaţi în drum. Dar culmea, tot lor li se cere votul, cică pentru un stat democratic şi continuarea reformelor.
În ceea ce priveşte reformele guvernului, la momentul actual cred că sunt mari gogomănii. Spun asta fiindcă acum e vai şi amar de bugetul ţării, iar Boc nu mai are de unde da bani. Aşa că asumările astea sunt apă de ploaie. De fapt banii se iau dintr-o parte, pentru că nu are de unde da în cealaltă, deci nu se face nicio economie.
Ca o concluzie, aleşilor neamului nu le-a venit mintea la cap, şi încearcă să ne prostească cu promisiuni.

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.