Aşa e la mine! Lucrez într-un mediu în care zilnic mă intersectez cu oamenii, cu nedumeririle lor, cu dorinţele lor… cu supărările lor. Fie că este vorba de oameni simpli sau persoane cu mai ştiu eu ce funcţii, toţi sunt extrem de simpatici atunci când aruncă pe gură te miri ce replici sau expresii, pentru a-şi arăta nemulţumirile ce-i macină.

Acum câteva zile, într-un talk-show local, unei doamne simpatice (din câte îmi amintesc cred că Maria o chema), revoltată de modul în care sunt organizate în acest an, „Zilele Bistriţei”…şi ale Viişoarei (moda acestui an), i-a scăpat păsărica din gură atunci când încerca o discuţie „civilizată” cu edilul Bistriţei, Ovidiu Creţu: „Toate curvele şi toţi curvarii vin la Zilele Bistriţei, domnu’ primar”. Simpatică fază, mai că îţi venea să te ascunzi sub o masă şi să râzi în acelaşi timp. Trecem la un alt cetăţean, tot simplu de felul său, supărat că nu i s-a pus nuş’ ce podeţ din beton, ca la toţi vecinii din Viile Cristur, a apelat şi el la expresii simple, cu iz de mâhnire: „Toţi sunt mafioţi!. Da’ pe mine mă cred fraier? Am eu faţă de fraier? Las că le arăt eu lor! DNA-ul îi paşte pe toţi!”. Asta la supărare, că DNA-ul nu are nici în clin, nici în mânecă nimic cu problema lui. Dar să continuăm! O simplă deplasare prin oraş, printre două conferinţe şi o întâlnire urgentă, mi-a oferit ocazia ca un taximetrist ofticat minune mare, să se descarce exact pe cine îi cade în scaunul din dreapta sa: „ Care-i sensu’ la atâtea sensuri, domnucă? Au înnebunit cu toţii! Da’ ăsta mai e oraş? Vai de noi că te duci cât vezi cu ochii!…”, (mai departe nu mai zic că „mă paşte CNA-ul!”). Toate acestea erau replici la care, ca simplu pasager ce mă aflam atunci, ori taci şi asculţi (dar de fapt nu asculţi), ori aprobi numai cu gândul că se va opri odată, cetăţeanul… supărat. Şi să mai luăm un om, care acum e şi el doar un simplu cetăţean deşi mai ieri trâmbiţa pe la liberali: Mr. Ioan Turc de el e vorba, personaj care la nervi a aruncat cu ce a putut, supărat nevoie mare că rămas pe dinafară: „Ţintean e cel mai versatil om pe care l-am cunoscut în viaţa mea!”, această replică susţinută de alte câteva idei mediatizate, i-au adus însă eliminarea finală.
Şi uite aşa, zi de zi ne batem de oameni de tot felul, care, majoritatea lor sunt supăraţi, „pe toate şi pe toţi”, fapt pentru care apelează la expresii vulgare sau mai haioase, dar toate cu singur scop: de a spune ce au pe suflet.

Iulia Stupinean

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.