Asistăm uluiţi de câteva zile, cu gura căscată pur şi simplu, la o aşa-zisă luptă furibundă cu corupţia. Din fotbal. În fiecare zi aflăm că a mai fost arestat sau reţinut un arbitru, 24 de ore, 29 de zile, sau un om care are legături cu fotbalul şi arbitrajul. Cred că s-a plecat de la ideea că la fotbal se pricepe oricine, aşa că dacă în alte domenii este mai greu să te lupţi cu caracatiţa corupţiei, hai să-i terminăm pe corupţii din fotbal. Să terminăm cu marea corupţia din fotbal.

Dacă asta este adevărata corupţie din România, atunci ar trebui să terminăm chiar şi cu fotbalul, deoarece acesta generează marea corupţie din România. Trebuie desfiinţat. Chiar este de râs. De râsul curcilor. Să nu se creadă că sunt acord cu mizeriile care se întâmplă în fotbalul românesc. Dar şmecheriile care se petrec aici, sunt adevărate jocuri de copii, în comparaţie cu corupţia care a pus pe butuci România. 3000, 5000, 10.000 sau 15.000 de euro pe care i-au luat un fleţ de arbitru pentru a "aranja" un meci, este mare corupţie? Da, este corupţie. Uitaţi-vă numai la noi în judeţ în cei 20 de ani care au trecut de la evenimentele din decembrie 1990 ce s-a întâmplat. S-a furat în draci, s-au făcut privatizări din care de fiecare dată statul a ieşit în pielea goală, s-au făcut "afaceri" cu diferite suprafeţe de pământ la Primăria Bistriţa de îţi stă mintea în loc.
 
S-au făcut ilicit adevărate averi, s-a furat nu 3.000, 5.000, 10.000 sau 15.000 de euro, ci sute de mii sau milioane de euro. S-a sesizat cineva, vreo structură a statului şi-a băgat coada să miroase aceste adevărate "tunuri", a fost trimis cineva în judecată, s-a ajuns la o condamnare pe linie de corupţie? Hai să fim serioşi! Era prea complicat să se facă acest lucru, prea multe interese erau şi sunt în joc. S-a uitat cineva la corupţia din politică, la licitaţii trucate, la jaful banului public? Aia corupţie!
Dar şi la nivel naţional, aţi văzut condamnat un corupt condamnat la ani grei de temniţă? Nu, şi nici nu o să vedeţi. Ceea ce se întâmplă în fotbal este ca în povestea cu acarul Păun. Pentru toată corupţia din România trebuie să plătească cineva. Şi unde era cel mai facil să te bagi? La fotbal, acolo unde se pricepe şi ştie toată lumea că se fac anumite găinării. Şi are şi impact mediatic.
Asta este marea luptă cu corupţia din România. Trebuie să terminăm cu fotbalul, să îl desfiinţăm, să nu mai avem corupţi.
Halal luptă cu corupţia! De fapt este o perdea de fum, o falsă luptă cu corupţia.

Zaharia Cotoc

7 COMENTARII

  1. Bine , ca macr la noi in judet”NU AVEM CAZURI” , asa suna buletinele de presa de la politie NU ? la noi nu se intampla nimic, numai cu cei cu accidentul de la Herina sa le stea in gat celor ce au supt si acum uite unde au ajuns familiile celor cu pierderi de vieti … La noi nu este coruptie…e furt pe fata !

  2. Ati avut ceva articole cu firmele de paza uitati ce s-a intamplat cu cazul „EUGEN PREDA” s-a spus chiar de atunci ca a fost provocare ! Imaginile cu politistii ce-l tin si altii civili sa-l loveasca…e deadreptul caraghios si strigator la ceruri ! Unde se ascunde coruptia. SI INCA UNA TARE EUGEN PREDA ERA POLITIST …TINUT DE ALTII SI BATUT DE CIVILI…CE SPUNETI …NU PUTEM SA CRDEM…

  3. W W W . B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

  4. Domle Cotoc,vedeti ce se intampla in tara ? Cum unii lupta sa ascunda adevaratii corupti ? adeca tot sistemul politienesc ? Ce spuneti de cei care au aparat interesele firmei de paza BGS ? politistii sa-l tina pe om (si el politist la acea ora) si sa acopere „pata neagra” in sfarsit au trecut la arestari in cazul hotilor masinii lui Becali,lucru ce trebuia facut in ianuarie ! Becali arestat din cauza arestarilor in cazul Popoviciu…cu seful DGIPI si acjuntul DNA !!! CE CORUPTIE MAI MARE VRETI ??? Toate sustinute si concertate de fostii colegi acum DGIPI,(alta marie cu aceasi palarie) !

  5. Buna,

    am observat in ultimul timp ca o tema foarte dezbatuta este cea a limbilor straine. O prietena de-ale mele mi-a recomandat un site, cu ajutorul caruia am reusit sa invat limba germana. Dar poti invata si alte limbi, spre exemplu spaniola, olandeza, engleza, hindi si swahili, etc . Iti recomand acest site http://www.invata-limbi.ro si sper ca iti va fi de folos, asa cum mi-a fost si mie !!! Pupici!! Multa bafta !!

  6. Pt.MIHAELA, nu stiam ca si perversii posteaza comentarii,prea le ai cu limbile,le dai bine fa ! Cat celui cu „OBSERVATORUL” , vreau sa zic ca in aceasta seara la tv.am vazut ca a fost retinut un politist cu o spaga de numai 30.ooo EU. saracutul ! Deci mai sunt … rechini grasi ! Ca si cei cu vina morala al accidentului de la Herina , politie , politie …! Cum lucratii voi in slujba cetatenului…mama,mama !!!

  7. W W W . B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.