Exact el, premierul României, Emil Boc. Măi să fie, că am ajuns să îl vedem şi pe la Bistriţa! Cu surle şi trâmbiţe cam aşa a fost primit „micul prinţ” de către staff-ul PD-L de pe meleagurile noastre. Şi cum altfel să fi fost, că doar un premier avem şi noi, pardon ei, democrat liberalii!

E de-a dreptul impresionant să vezi cum se agită lumea la venirea unui premier, de la mass-media până la cea mai apropiată persoană a premierului, toată lumea s-a agitat, mai ceva ca un Pepsi. Recent, sosit din zone maramureşene unde a promis „minuni” cu locuri de muncă şi alte realizări, l-am aşteptat şi noi să vedem cam pe la Bistriţa, ce şanse mai avem. Sau mai avem?
Întreaga suflare democrat-liberală bistriţeană era atât de mândră că suntem băgaţi în seamă, vorba „Împăratului Oltean”: Boc nu vine la Bistriţa dacă nu ar avea de ce, el vine să vadă ce am făcut şi ce mai putem face. Şi dacă primarii PD-L şi alţi membrii portocalii de partid au fost invitaţi cu mare fast să participe la eveniment, alţii mai roşiori au rămas mai pe dinafară, cu buzele umflate, nu că le-ar păsa, spun ei.
„Prietenul” de nădejde al deputatului PD-L Oltean, social-democratul Emil Radu Moldovan nu a fost pe lista invitaţilor, aşa că venirea lui Boc la Bistriţa a rămas pentru el o zi obişnuită, ca oricare alta. În schimb, a răspuns la telefoanele colegilor săi primari care şi-au cerut respectuos voie să participe sau nu la vizita premierului. E destul de ciudată această relaţie de şoarece – pisică existentă la noi în judeţ între doi lideri ai unor partide puternice şi care nu pot renunţa la orgolii nici la venirea premierului României, pe care acum „l-am prins pe la noi”, şi cine ştie poate om mai avea ceva şanse către toamnă, când „se numără bo(c)bocii”.
Mic de stat, mare la sfat „premieraşul” nostru a venit, ne-a salutat, ne-a lăudat ş s-a lăudat, aşa cum îi şade bine unui prim-ministru. De promisiuni ce să zicem? Cât încape, că doar nu doare pe nimeni gura de asta. Oricum, am trăit să o vedem şi pe asta şi Doamne ajută să fim sănătoşi şi gazde bune să mai primim şi pe alţii, nu de alta dar perioada care urmează se anunţă deosebit de aglomerată pentru judeţul nostru în ceea ce priveşte apariţia de „vedetele politice”, gen Berceanu sau Adrian Videanu.

Iulia Stupinean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.