Primarul Creţu nu are prea multe realizări cu care să se laude… Adică, ba da! Cu mulţimea de sensuri giratorii şi sensuri unice care au răsărit ca ciupercile după ploaie pe raza municipiului.

 
Ambele măsuri, aplicate cică pentru fluidizarea traficului, nu fac altceva decât să dea mai multă bătaie de cap bistriţenilor, fie ei şoferi sau pietoni.
Din pricina sesnsurilor giratorii au dispărut semafoarele, astfel că lupta pentru prioritate la trecerile de pietoni se dă între şoferii, uneori foarte grăbiţi sau care au lipici la pedala de acceleraţie, şi pietoni, care de foarte multe ori traversează strada cu teamă ca nu cumva să apară de cine ştie unde vreun bolid nervos.
 
Oricum, acolo unde mai ieri erau semafoare la trecerile de pietoni, astăzi numai de fluidizare nu putem vorbi – ori maşinile aşteaptă mult prea mult, ori pietonii.
În ceea ce priveşte sensurile unice, dacă nu demult distanţa dintre două puncte ale oraşului putea fi parcursă în cel mai scurt timp, astăzi aceeaşi distanţă nu mai poate fi parcursă din cauza sensurilor unice care te împiedică să faci asta.
 
În schimb, aceleaşi sensuri unice, pe modelul Udrea, te ajută să vezi frumuseţile Bistriţei, pentru că deşi înainte puteai ajunge în două trei minute la destinaţie cu maşina, acum trebuie să străbaţi jumătate de oraş. Spre exemplu, pentru a ajunge de pe Bulevardul Republicii pe strada Nicolae Titulescu, înainte nu aveai decât de parcurs o stradă, şi anume strada Dogarilor, perpendiculară pe cele două.
 
Acum nu poţi decât să parcurgi B-dul Republicii în jos şi apoi pe sensul opus de mers, în sus, traversezi Delavrancea ca să poţi ajunge pe Dornei, o iei din nou în jos spre Gheorghe Şincai, iar când ajungi colţ cu Dogarilor faci stânga spre Titulescu.

Gazeta de Bistriţa a demarat o campanie împotriva acestor măsuri luate de primarul Creţu. Ceea ce primarul numeşte fluidizare a traficului nu este decât o mare, mare gogoaşă.

BISTRIŢENI EXPRIMAŢI-VĂ PĂRERILE VIZAVI DE ACESTE MĂSURI ALE PRIMARULUI OVIDIU CREŢU PE SITE-UL NOSTRU – www.gazetadebistrita.ro.
Bistriţenii nu mai vor să le fie vândute gogoşi, domnule primar!

16 COMENTARII

  1. Domunle fac taxi in Bistrita de peste 5 ani si in viata mea nu am vazut astfel de prosti primarul asta ne omoara,chiar daca mai ies ceva banii cand ducem clientii in 3 tururi de oras,dar ca sa ajungem la o comanda a devenit un infern.faceti ceva nu se mai poate

  2. Ce va tot plangeti atat. Inainte va plangeati ca stati foarte mult la semafoare , acuma va plangeti ca ocoliti mult….de parca nu v-ar conveni. Cat despre comenzi… voi luati ce comenzi vreti , nu va obliga nimeni sa mergeti jumatate de oras pt o comanda. Asa ca nu va mai plangeti. Sensurile unice si cele giratorii au fost facute dupa un studiu facut de oameni competenti. Bravo domnu’ Cretu. Tineti-o tot asa.

  3. Tony draga, stai acasa si bea o gura de apa rece ca sa iti revii!
    Datorita masurilor intreprinse de istetul nostru primar, avem in oras un trafic infernal.

  4. ieri chiar am avut tupeu sa ma duc de la Kaufland pana Biserica, stiti cat am facut? 25 de min pe ceas ,aia care au facut studile nu si-au dat sema?sau au mers pe jos cand au facut studile pt trafic?
    Si oricum nu cred ca isi dau seama si in ocident pe unde am fost toata lumea a optat pt semafoare pt ca este cel mai ordonat mijloc de dirijare a traficului. Doar in Bistrita se poate intampla asa ceva , si ce daca ne-am plans? Primarul trebuie sa faca pe plac alegatorilor chiar daca nu este normal?

  5. Vad ca va intereseaza de imaginea orasului ff tare uitaiva cum arata toate intersectie cu un ou in mijloc,in care ti si frica sa intri, mie chiar mi se pare ca se circula ff greu in Bistrita imi pare rau sa va contrazic da mi se pare un cosmar si nu suntem o metropola, si acolo chiar exista semafoare

  6. sa presupunem ca primarul a luat toate masurile astea dupa capul lui si de unul singur. in acest caz sunteti la fel de calificati ca si el si va puteti apuca sa sistematizati voi traficul, ca idei aveti. e adevarat ca ideile sunt toate de genul” nu e bine asa”. ar fi interesant de vazut cum rezolvati pretentia de a circula numai in linie dreapta, intre oricare doua puncte ale orasului. sau de a-i impaca pe cei nemultumiti de statul la semafoare cu cei suparati pe sensuri. sau de a-i face fericiti pe pietoni cu treceri din 50 in 50 de m, dobandind o cota imensa de „respect” din partea soferilor…succesuri!

  7. ENIGMA GUNOAIELOR .
    Circula , prin targ , un zvon cum ca s-ar scumpi colectarea gunoaielor. Pana mai ieri era un simplu zvon , ca multe altele, dar incepand cu luna iulie s-au transmis de catre firma , responsabila cu aceasta activitate instiintari catre asociatii si persoane , care locuiesc la case o nota prin care se comunica cum ca,cantitatile de gunoi au crescut cu cca 40%!si tocmai acum pe perioada de criza !!. Daca,pana mai ieri era un zvon ,prin anuntul din Mesagerul din data de 10.07 zvonul a devenit realitate.Din redactarea acestui anunt am inteles urmatoarele:
    – cantitatile de gunoi cresc cu cca 40%,deci si costurile suportartate de catre noi vor creste cu acelasi procent.NU?
    -Bisrita , avand cca 80.000 de locuitori, produce 221.000 mc de deseuri(ca sa citez).
    Se nasc niste intrebari:
    – Daca tot a fost emisa o dispozitie a primarului ,in baza unor determinari realizate de Serviciul de salubritate ,de ce nu am participat si noi- contribuabili – la aceste determinari?!.
    – Cate masini de transport -deseurile, si cate containere – are societatea Urbana pentru a stoca si transporta cei 18.400 mc deseu/luna , proveniti numai de la populatie !!.
    – Care sunt cantitatile de deseuri transportate de la societatile comerciale/luna?
    – pentru ce cantitati de deseuri,primesc – lunar comenzi ?
    – Care ar fi,,facilitatile” acordate de Urbana catre cei care colecteaza selectiv -cum se va determina ,, continutul procentual” in compozitia deseurilor (invocandu-se nustiu ce plan)?.Sunt mai multe intrebari legate de corectitudinea demersului.
    Unde este smecheria ?
    Pentru a ocoli aprobarile, necesare,unei cresteri a pretului ce s-au gandit ei ! Ia sa crestem cantitatile , care din punctul meu de vedere este acelasi ,,drac”.Deci daca am inteles bine , eu nu voi mai plati 3,4 lei/luna ci undeva la peste 4,5lei/pers.
    TRAIASCA CRIZA !!
    ps.Daca sa ,,determinat” o crestere a cantitatilor de gunoi(de unde naiba cand consumul a scazut!!)de ce nu se aplica ,procentual si o diminuare a pretului, pentru ca sa nu ne spuna noua ca preturile practicate pana acum nu au acoperit valoarea serviciului.A ,,sponsorizat” cumva Urbana , populatia municipiului cu suma de 1.306.000lei/an.Asta ar fi SUMA” ,,pusa la „tescherea”numai de la populatie.
    Si pentru ca tot m-ati facut curios am accesat , prin google,acel ,,Plan Regional de Gestionare pentru regiunea N.V.”
    Nu am gasit aici, facilitatile care se pot acorda pentru colectarea selectiva,dar citind materialul(stufos trebbuie sa recunosc) am gasit in scimb la pag.29 o notatie extrem de interesanta referitoare la judetul B.N.Citez:
    ,, cu exceptia judetului BN cantitatile de deseuri menajere colectate in amestec, de la populatie sunt supraestimate.!Se considera un indice de generare de 0,9 kgr/loc/zi in mediul urban…” si nicidecum 0,23 mc.(nu am gasit nicaieri specificat , ca si unitate de masura metru cub!!).Stau si ma intreb : Daca gunoiul produs se masoara in kilograme de ce ni se ,,serveste” la metru cub ?! De ce mai sunt cantarele in dotarea gropilor de gunoi??.Asta ca si cum as cumpara zaharul,cafeaua , carnea la metru cub!!.Si apropos :Cate kg.au cei 0,23 mc ?!Daca Bistrita este considerata exemplu in aprecierea cantitatilor de gunoi (pag 29 din plan),care este motivatia acestei cresteri ? Cum a determinat Serviciul de salubritate productia de deseuri, au pregatirea si competenta necesara? Daca tot sunt niste norme de ce nu le respecta?. Sigur , nu sunt banii lor in joc iar incompetente acestor angajati este crasa!(Sa fiu scuzat pentru apreciere dar firma de salubritate in complicitate cu acest Serviciu i-mi baga mana in buzunar!.).

  8. rotunzile (sensurile giratorii) sunt binevenite…semafoarele sunt pt incompetentzii care si-au luat permis cu pile… sensuriel unice in schimb sunt cateva gandite cu orice numa cu capul nu…

  9. Acest „inteligent” a rezolvat o problema cu aceste sensuri giratorii, ca sa traversezi o strada in pstura de pieton trebuie sa faci de obicei trei traversari si in cel mai fericit caz doua. Cred ca este din gandirea lui „Ceasca” acesta actiune. Cu astfel de oameni o sa ne uitam tot timpul admiratie peste gard la vecini si o sa ne intrebam cand vom ajunge ca si ei.

  10. Nu inteleg o treaba, domnilor de la Gazeta de Bistrita… De ce nu postatati toate comentarile? Am postat un comentariu acum vreo 3 saptamani, iar acum vad ca l-ati sters… E drept ca nu-i dadeam in cap la Cretu dar nici nu-l laudam.Am facut doar cateva aprecieri personale referitoare la stilul romanului…Etern si vesnic nemultumit de ceea ce are sau primeste.Sau aici se posteaza strict comentariile care lovesc direct in Cretu? Sorry atunci… Inseamna ca am nimerit la site-ul gresit.Inseamna ca libertatea de exprimare cam lasa de dorit la dumneavoastra…

  11. Mai oameni buni! Sensurile giratorii, au scos din functiune o sumedenie de semafoare care functionau pe banii publici,iar fluidizarea circulatiei este evidenta,fara a mai aprecia ca in intersectii cuma sunt flori si lucrari de arta, ceea ce da un colorit de frumos si bun gust municipiului, in loc de gunoaie si hartii … ce este necorespunzator, semnalizarea rutiera din acestea, unde daca observati, se afla doua reglementari ce se bat cap in cap si anume indicatoare de sens giratoriu ( unde prioritate are cel din intersectie… ) si cedeaza trecerea pentru toti,( unde prioritate are cel din dreapta).Acuma, cum e ? Cine are de fapt prioritate.Acest aspect l-au sesizat chiar si persoane oficiale sau autorizate, nu numai soferii somplii… Deci, daca d.l Cretu elimina aceste inconveniente, totul este ok… ! Ce, nu va place frumosul, ordinea, curatenia…? Mai ganditi-va… si nu-l tot apostrofati, ca are doar 1 an de la alegeri… in conditia in care absolut tot ceea ce initiaza la sedintele de Consiliu Local, onor domnii de la PDL, voteaza pe „invers”… asa… ptr. ca propunerea nu „pleaca” de la ei… Apreciati totusi ca D.l Cretu incerca sa faca ceva frumos pentru muniicpiu… Nu-i o lauda ci o constatare.

  12. Cred ca autorul articolului fie nu are permis de conducere, fie a crescut pana de curand intr-o comunitate unde intersectia este una singura, aceea unde se intalneste ignoranta cu subiectivitatea.
    In continuare incerc sa dau cateva raspunsuri punctuale.
    1. In ce priveste terecerea de pietoni reglementarile legale raman aceleasi, independente de cum este reglementata o intersectie. Este foarte adevarat ce in Bistrita trebuie sa te aventurezi pe trecere abia dupa ce vezi cu ochii tai ca masina s-a oprit. Soferii bistriteni nu obisnuiesc sa opreasca la trecere, decat daca considera ca este cazul. Aici este raspunderea Politiei Rutiere care nu aplica sanctiuni.
    2.Daca exista distante pe care le acopereai in 2-3 minute cu masina, iti recomand sa mergi pe jos. Cred ca utilizarea masinii in Bistrita pentru aceleasi trasee pe care le parcurgi zilnic (casa-serviciu) este o dovada de snobism si este mai bine sa le parcurgi pe jos. Avantajele sunt nebanuite.
    Strazile cu sens unic sunt o solutie practica excelenta, mai ales in orasele medievale cu cai de acces inguste. Au constatat-o altii cu mult inaintea noastra.
    Toate bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.