Criza e criză, dar nu pentru toată lumea. Ea există doar pentru prostime se pare, care trebuie vrea nu vrea să strângă cureaua.
În vreme ce rândul şomerilor se îngroaşă pe zi ce trece, iar firmele au probleme tot mai mari la fel ca şi anumite instituţii mai mărunte ale statului, elita îşi permite să îşi acorde prime, aşa vreo 400 de euro, că „e” mulţi de toţi. Da, dar din buzunarul nostru. Şi mai strigă că e criză.
Pentru profesori nu sunt bani, Învăţământul e subfinanţat, Sănătatea la fel… Spitalele au primit anul acesta cam cu vreo 20% mai puţin decât ar fi trebuit. Aici nimeni nu a mai ţinut cont de indicii ceruţi. De fapt, în România nu ai voie să te îmbolnăveşti, şi dacă o faci e pe propria răspundere. Medicamentele sunt cu ţârâita în cele mai multe spitale, aparatura – vai de mama ei, personalul… unii cu dragoste de meserie, alţii cu dorinţă de câştig. Un lucru este clar – salariile sunt mai mult decât mizerabile. Şi aici Statul a găsit soluţia – după ce că angajaţii plătesc asigurarea de sănătate, pentru orice consultaţie, dacă are neobrăzarea să se îmbolnăvească mai des, va plăti. Problema e alta, apropo de plăţi – plăteşti, dar sistemul nu oferă pachete de servicii alternative – să ai de unde alege. Dar Sistemul mai bagă beţe în roate şi spitalelor de stat care trăiesc de pe o zi pe alta, decontând sume mai mici pentru anumite servicii medicale decât celor private. La fel este şi cazul laboratoarelor patologice – cele de stat se târâie, cele private se descurcă.

Şi pentru că tot am vorbit de criză nu pot să nu reamintesc nişte promisiuni făcute de premier mai pe la începuturile sale – aceea de a scădea salariile obraznice plătite din bani publici. Au fost doar vorbe, iar viitoarea lege a salarizării unice este un mare nimic din faşă. Românii care au astăzi salarii mici vor ajunge astfel de salarii mari pe statele de plată şi în buzunare cam pe la Sfântu’ Aşteaptă. Şi oricum, peste patru ani va veni poate o altă guvernare, cu alte idei trăsnite şi nimic din ceea ce se face acum nu va mai avea valabilitate în faţă-i.
 
Liana Mureşan

1 COMENTARIU

  1. salarii Mari!ca siCFR AM NEGOCIAT[DACA SE POATE SPUNE] fara cresterea lui ‘dar Conducerile unitatilor le-a injumatatit[nu pe a lor care tot nesimtite au ramas!] verificati va rog salar de 602 ron luna urmatoare va fi de 301 ron si cunoasteti institutia unde economia se face de la amarati iar pentru bogati cu salarii nesimtite se mai inventeaza o functie[cumul de funtii] care era bine sa fie blocata sa se faca benevol daca vor in fata.Nu intereseaza pe nimeni amaratii dintr-o institutie EI sa fie frumosi si sa le poata peria orcine E AN ELECTORAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.