România e toată într-un circ continuu. Cum se termină unul începe altul. Numai pâine nu au românii… pentru că nu au pe ce să şi-o cumpere.

 
Stau şi mă gândesc doar că toate acestea sunt destul de bine regizate, astfel încât românii pot să uite de foame şi de faptul că mâine s-ar putea să nu mai aibă unde să lucreze. Nu ne mai trebuie nouă alte spectacole, când avem zilnic parte de aşa ceva pe scena mare a ţării. Pe posturile de televiziune, nu vezi altceva decât bau-bau-ul de DNA, care stresează politicienii şi oamenii de afaceri. Ba Năstase şi-a mărit averea din banii lăsaţi de mătuşa Tamara, ba liberalul Fenechiu ar fi vândut nişte transformatoare furate la preţuri supraevaluate, scandal în care apar şi numele a doi foşti miniştri – Adomniţei şi Chiuariu – ba că Şerban Mihăilescu, zis şi Miky Şpagă, a primit foloase necuvenite. Lista ar putea continua mult şi bine, însă ne-am îngrozi şi mai tare dacă am face un astfel de exerciţiu de aducere aminte a tuturor celor cu dosărele.
Majoritatea au fost bine concertate şi lansate atunci când a fost nevoie. Numai că păpuşarul-şef de la Cotroceni a păţit-o şi el – s-a legat de şeful de la „doi şi-un sfert”, pe lângă care a mai fost deranjat şi marele om de afaceri Popoviciu. Şi uite-aşa, ca un făcut, au ieşit la iveală „mici secrete” legate de câţi bani a dat el păpuşarul-şef pe nişte vile, plus fiica, şi asta fără să mai punem la socoteală afacerile nepotului mult iubit care, la propunerea lu’ tac’su, întâmplător fratele păpuşarului-şef, este angajat contabil la o firmă pe care, peste noapte, o preia cu 85% din acţiuni. Aşa… din pură întâmplare…
Dar ca să ne abată atenţia, s-a găsit şi soluţia – Becali!!! Aşa că, l-au săltat pe acesta, mai întâi pentru o zi, şi mai apoi, ca să se asigure că la o adică va ţine prima pagină a ziarelor ceva vreme bună, i-au mai dat 29 de zile. Astfel, românii au uitat iar de scandalul politic şi şi-au aţintit privirile spre Becali. Bravooo!
Noi bistriţenii, avem şi noi scandalul nostru continuu, că deh!, nu putem face excepţie de la regulă. PSD a divorţat de PD-L! Acesta e un prim pas, probabil, spre un divorţ mai mare, la nivel central. Semnale au fost destule şi mai sunt în sensul acesta. La noi în BN, însă, această alianţă, cunoscându-i pe cei doi lideri, a fost sortită eşecului de la bun început. Nimeni nu i-a dat nici măcar cea mai mică şansă. Motivul real – banii. Câţi şi unde merg. Acum PD-L, oarecum scăpat de o povară, deşi încă nu recunoaşte făţiş, îşi îndreaptă privirile spre cealaltă victimă, mult mai uşor de manevrat – PNL, acum aliatul PSD. Numai că liberalii, dacă vor mirosi oarecare avantaje, nu vor prididi să dea înapoi, şi vor merge alături de duşmanul de clasă. Dar eu cred că au uitat deja acest aspect, mai ales când e vorba de a primi ceva în schimb.
În concluzie, putem fi liniştiţi, criza continuă, dar cu asemenea circ nu o vom resimţi atât de tare.

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.