Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a desfăşurat recent o acţiune de verificare a prestatorilor de servicii de taximetrie.

În Bistriţa, acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, împreună cu reprezentanţi ai  Poliţiei Rutiere şi ai Primăriei municipiului Bistriţa. Ciudat sau nu, la scurt timp de la primele verificări, toate taxiurile s-au "evaporat".

 

 

Potrivit precizărilor directorului coordonator adjunct al CJPC B-N, Lorica Şut, taximetriştii bistriţeni s-au văzut nevăzuţi în faţa inspectorilor. "Spre dezamăgirea noastră, în momentul în care au apărut colegii mei în control, o bună parte din operatorii economici au dispărut. Nu avem certitudinea că nu a fost anunţată acţiunea pentru că bănuiesc că la primul control al unui operator economic s-au anunţat unii pe alţii. La operatorii pe care totuşi i-am găsit, am identificat o serie de abateri. Am depistat nereguli atât în ceea ce priveşte autorizarea cât şi starea tehnică a taxiului şi informarea consumatorilor. În ceea ce priveşte autorizarea, taximetristul nu a putut prezenta certificatul de calificare profesională care să îi de-a dreptul să practice această activitate. (…). O altă maşină a unei societăţi comerciale avea lampa taxi de culoare galbenă şi nu prezenta celalte două culori. Legat de informarea consumatorilor, lipseau din partea faţă – dreapta, tarifele de distanţă care sunt obligatoriu a fi afişate pentru zi şi noapte iar din interiorul taxiului lipsea lista care trebuie să conţină tarifele de distanţă, de pornire şi de staţionare pe timp de noapte şi zi. Acea listă trebuie să fie ştampilată de primăria care a eliberat autorizaţia. Totodată, lipsea şi ecusonul cu numele taximetristului şi poza", a precizat Lorica Şut. 

 

Inspectorii CJPC B-N au verificat în total 17 operatori economici, dintre care şi persoane fizice prestatoare de servicii de taximetrie. Unul dintre operatorii economici a fost sancţionat cu 500 de lei, iar maşina a fost oprită de la prestarea serviciului, până la remedierea deficienţelor. În perioada care urmează, controalele la taxiurile din Bistriţa vor continua. 

 

 

Iulia STUPINEAN

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.