Potrivit unui comunicat depresă emis, Ecovalor, partener Holcim reprezintă legătura dintre firmele care colectează deşeuri şi producătorul de ciment. În staţiile Ecovalor pot fi prelucrate peste 100 de tipuri de deşeuri. Reţeaua Ecovalor cuprinde colectarea, logistica, tratarea deşeurilor şi valorificarea finală. 

 

Ecovalor a investit în 2009, peste 12 milioane de euro în capacitatea de prelucrare de la Câmpulung şi alte 8 milioane de euro în cea de la Aleşd (Bihor), deschisă anul trecut. Compania a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri în valoare de 9 milioane de euro şi are la ora actuală, circa 50 de angajaţi. Staţia de pretratare de la Aleşd are o capacitate de 100 de tone pe zi, iar cea de la Câmpulung (Argeş), de circa 200 de tone pe zi. Pentru perioada 2010 – 2013, Ecovalor urmăreşte să crească cantitatea de deşeuri prelucrate, cu 40%. Pentru acest an, compania estimează prelucrarea a peste 100.000 de tone de deşeuri. Principalele categorii de deşeuri pentru care Ecovalor asigură servicii complete sunt: deşeurile solide (ambalaje, deşeuri municipale sortate şi alte deşeuri solide nepericuloase), şlamurile petroliere şi uleiurile reziduale (reziduuri petroliere provenite din curăţarea rezervoarelor, şlamuri din tratarea apelor industriale, uleiuri uzate) şi anvelope uzate. 

Ecovalor este membră a grupului Ecorec care din 2006 oferă servicii profesionale în domeniul gestionării deşeurilor. Ecorec operează cinci staţii de prelucrare şi livrează produse către opt fabrici de ciment Holcim din Slovacia, Austria, Republica Cehă, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România. Pentru 2009, Ecorec preconizează că va prelucra peste 350.000 de tone de deşeuri, cu 50% mai mult decât în 2008. Cele mai bune rezultate sunt înregistrate în Slovacia, unde sunt prelucrate peste 100.000 de tone pe an. 

 

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.