Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a convocat pentru data de mâine, 19 noiembrie, o şedinţă extraordinară a forului legislativ judeţean.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare sunt propuse spre dezbatere şi aprobare două proiecte de hotărâri – rectificarea bugetului judeţean pe anul 2008 şi modificarea preţurilor şi tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare-epurare.

Odată cu rectificarea bugetului judeţean pe 2008, plenul CJ BN va trebui să decidă cum vor fi împărţiţi cei 10 milioane de lei, primiţi de la Guvern de judeţul Bistriţa-Năsăud. Această sumă a fost aprobată în baza HG nr. 1152/2008, hotărâre ce priveşte alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.
Proiectul de hotărâre care se referă la majorarea tarifelor de apă şi canalizare-epurare a fost unul dintre motivele care a tensionat şi mai mult stituaţia din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Acest proiect de hotărâre a mai fost dezbătut într-o şedinţă extraordinară a CJ BN, care a fost convocată la sfârşitul lunii octombrie de consilierii PSD şi PNL şi a cărei legalitate a fost contestată de Liviu Rusu. Drept urmare, preşedintele CJ BN a semnat o decizie prin care aproba majorarea acelarşi tarife, decizie care săptămâna trecută a fost atactă în contencios administrativ de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. În motivaţia prezentată de juriştii acestei instituţii este susţinut faptul că Liviu Rusu nu avea niciun drept legal să ia o asemenea decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.