Cu toate că a fost sacrificat de câţiva colegi ai săi de partid, fostul preşedinte al PNL BN IoanTurc nu va renunţa niciodată la ataşamentul său faţă partid şi ideile sale liberale.

Fostul lider este însă convins că gestul de astăzi, acela de a-l suspenda pentru un an de zile in PNL, nu are nimic cu interesele partidului.

 

"Gestul de astăzi al domnului Ţintean nu are nicio legătură cu interesele PNL. Suspendarea mea pentru un an de zile, şi probabil excluderea din PNL, este efectul spaimei lui Ţintean de a mă avea contracandidat la alegerile interne. Este limpede că trauma pe care a suferit-o domnul Ţintean la alegerile interne din 2007, atunci când l-am învins categoric, nu are niciun leac. Pentru acest lucru a impus, nestatutar, un nou birou municipal pe post de pluton de execuţie, prin acest lucru sfidând efortul şi aspiraţiile liberalilor din judeţul nostru. Din nefericire, echipa cu care am obţinut cele mai bune rezultate din Bistriţa-Năsăud, înregistrate din 1990 şi până la alegerile de anul trecut, alcătuită din viceprimarul Bistriţei – Florin Găurean, avocatul şi consilierul Dan Molnar, profesorul Mihai Mureşan – fost inspector general şcolar,  omul de cultură şi consilierul local Gavril Ţărmure, liderul de tineret Darius Ilieşiu şi mulţi alţi oameni de valoare, a fost înlocuită de tandemul Calo – Ţintean. Aceşti oameni, prin profil şi practici, îmi aduc aminte, la scară mică, de sinistra echipă Ana Pauker – Vasile Luca. În ceea ce mă priveşte, afirm categoric că ataşamentul faţă de valorile liberale şi faţă de toţi colegii cu care am reclădit Partidul Naţional Liberal în judeţul nostru, nu mi-l poate confisca nimeni ", a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Bistriţa, fostul lider al PNL BN, Ioan Turc. 

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.