Vasile Puşcaş, ministrul Afacerilor Europene consideră că, pe  fondul “crizei gazului” din  luna ianuarie a acestui an, care a dus la oprirea temporară a transporturilor de gaze catre Occident, noul pachet legislativ în domeniul pieţei interne de energie va oferi posibilitatea statelor membre de a se
ajuta în cazul unor ameninţări cu sistarea furnizării energiei, se menţionează în comunicatul de presă al Departamentului de Afaceri Europene (DAE).

"O eventuală nouă criză a gazelor ar afecta nu doar cetăţenii din România ci şi din întreaga Uniune Europeană. De aceea, ţara noastră doreşte să fie un partener viabil în cadrul UE, care să se implice activ în proiecte legate de securitatea energetică", a declarat Vasile Puscas
la Reuniunea de marţi, 30.06 a.c , a  Grupului de lucru dedicat realizării stocurilor energetice.
În ultimele săptămâni s-a desfăşurat un nou episod al "disputelor energetice"  ruso-ucrainiene care au readus în prim  planul preocupărilor UE subiectul securităţii energetice.
În data de 25 .06 a.c, Consiliul European a adoptat noi norme privind piaţa internă de energie. Acestea sunt menite sa ofere companiilor posibilitatea de a opera în condiţii concurenţiale unitare. Un alt element important al noului pachet legislativ este promovarea durabilităţii , prin stimularea eficienţei energetice si prin oferirea unei securităţi mai mari în privinţa furnizării energiei, se mai precizează în comuncatul DAE.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.