Societatea bistrițeană Dimex 2000 este singura companie care a depus o ofertă pentru a construi centura metropolitană a municipiului Cluj-Napoca, contractul pentru lotul 2 fiind de un miliard de euro. În această licitație au participat încă două firme, în asociere cu DIMEX, iar acestea au luat încă 19 subcontractori pentru a construi noul drum.

„Avem un ofertant pentru centura metropolitană a Clujului. La sfârșitul perioadei legale de ieri (3 oct. – n.n.) aveam depusă o ofertă care este formată dintr-o asociere de firme. Am aici numele lor. Asocierea Dimex 2000 lider, Hydrostroy din Bulgaria și Integral din Muntenegru. Este o asociere de firme cu încă 19 subcontractanți. Valoarea contractului este de un miliard de euro, fiind una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din România și ca valoare, dar mai ales ca și complexitate. 

Acum urmează perioada de evaluare. Termenul legal este de 90 de zile. Având în vedere că avem și Crăciun, și Anul Nou și sărbători legale, am cerut comisiei de licitație ca maxim până la sfârșitul lunii ianuarie să finalizeze procedura de adjudecare a licitației. Dacă va fi mai bine, cu atât mai bine. Sper să facă mai repede, să lucreze și sărbătorile legale, dar ținând cont de calendarul prevăzut de lege. Maximum 31 ianuarie este termenul de anunțare a rezultatului procedurii”, a anunțat primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Un lucru care trebuie menționat este că licitația vine cu o clauză suspensivă, ceea ce înseamnă că semnarea contractului va avea loc doar dacă este asigurată finanțarea.

Citește și: Diana Șoșoacă, declarații live pro-legionare și antisemite, pe un site de socializare, după ce CCR i-a respins candidatura la prezidențiale (gazetadebistrita.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.