Popularitatea fotbalului nu poate fi contestată, fiind sportul național din multe țări, inclusiv România. Atracția pe care oamenii o simt față de fotbalul nu poate fi negată și a fost vizibilă inclusiv în cadrul EURO 2024, când stadioanele din Germania au devenit neîncăpătoare în contextul în care zeci și sute de mii de suporteri au venit să-și vadă pe teren fotbaliștii preferați.

Această pasiunea a oamenilor pentru fotbal a dus inclusiv la apariția a noi surse de venituri pentru cluburile de fotbal, inclusiv prin dezvoltarea de diverse pariuri sportive și scheme pariuri pe scor corect sau handicap. Toate acestea au apărut ca urmare a interesului pe care oamenii de peste tot din lume îl au pentru acest sport.

Totuși, interesul nu se rezumă doar la echipe ca întreg, ci este amplificat și de jucători individuali, care au făcut performanță pe teren. Dar și legendele trebuie să se retragă la un moment dat, iar din spate vin tineri talentați, care atrag deja atenția suporterilor, impresarilor și cluburilor de fotbal.

Publicația Goal a publicat lista NXGN pentru 2024, cu top 50 cei mai promițători fotbaliști născuți după data de 1 ianuarie 2005. În acest articol, ne vom concentra pe primele 10 tinere talente menționate de Goal.

Leny Yoro

Leny Yoro, la doar 18 ani, este deja considerat unul dintre cei mai promițători fundași centrali din fotbalul mondial, atrăgând interesul unor giganți europeni precum Real Madrid, PSG, Liverpool și Manchester United. Performanțele sale impresionante și versatilitatea pe teren îl fac un jucător foarte valoros, iar transferul său din această vară ar putea depăși 50 de milioane de euro. Prin urmare, echipa unde va juca ca ave cote pentru scor corect foarte bune.

Claudio Echeverri

Claudio Echeverri, supranumit „El Diablito” („Micul Diavol”), este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști argentinieni, capabil să facă față presiunii de a fi comparat cu Lionel Messi. Cu un talent deosebit și o personalitate puternică, Echeverri a atras atenția marilor cluburi europene, inclusiv Barcelona, PSG, Real Madrid și Juventus. Cu toate acestea, Manchester City a reușit să obțină semnătura sa pentru o sumă inițială de 12,5 milioane de lire sterline (16 milioane de dolari), lăsându-l să continue la River Plate până la finalul sezonului 2024 și, cel mai probabil, o să influențeze inclusiv industria de pariuri online.

Kenan Yildiz

După ce a debutat în prima echipă a lui Juventus la începutul anului 2024, atacantul de 18 ani a arătat deja că poate deveni unul dintre pilonii Bianconerilor pentru următorul deceniu, urmând, poate, pașii lui Del Piero. Yildiz este un mijlocaș ofensiv capabil să penetreze cu ușurință apărările adversare și a demonstrat deja influența lui Del Piero în jocul său, celebrând primul său gol la echipa mare, marcat în decembrie 2023 împotriva Frosinone.

Kobbie Mainoo

Kobbie Mainoo pare a fi răspunsul la una dintre marile probleme ale lui Manchester United din ultimul deceniu: găsirea unui mijlocaș central capabil să controleze jocurile la cel mai înalt nivel. Începând cu sfârșitul anului 2023, la doar 18 ani, Mainoo a demonstrat că are un viitor strălucit în față, impresionând prin modul matur în care s-a integrat în echipa lui Erik ten Hag.

Vitor Roque

La doar 19 ani, Vitor Roque deja se remarcă prin calități excepționale care amintesc de celebrul său predecesor. La fel ca Ronaldo, Vitor și-a început cariera la academia lui Cruzeiro, dar și-a continuat dezvoltarea la Athletico Paranaense, unde a avut parte de o explozie de formă, înscriind 21 de goluri în toate competițiile din 2023. Această performanță impresionantă a atras atenția Barcelonei, care a plătit 35 de milioane de euro pentru a-l aduce pe tânărul atacant în Catalunya în ianuarie 2024. Prin urmare, este posibil să vedem cum Vitor influențează cotele de pe Favbet sau alte platforme de profil.

Arda Guler

Emerit din academia lui Fenerbahce în 2021, Guler a devenit rapid cel mai tânăr marcator din istoria clubului, atrăgând comparații cu Mesut Ozil și chiar fiind supranumit „Messi al Turciei” datorită abilităților sale de dribling și viziunii asupra jocului.

Deși nu a fost un titular constant pentru Fenerbahce, ceea ce a dezamăgit mulți suporteri, Guler a reușit totuși să înscrie nouă goluri și să ofere 12 pase decisive în cele două sezoane petrecute cu prima echipă, având o contribuție directă la gol la fiecare 91 de minute pe teren. Această formă impresionantă l-a convins pe Real Madrid să plătească 20 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Santiago Bernabeu.

Mathys Tel

La doar 16 ani, a doborât recordul lui Eduardo Camavinga, devenind cel mai tânăr jucător din istoria Rennes și deși a bifat doar șapte apariții, acest lucru a fost suficient pentru ca Bayern să plătească 20 de milioane de euro pentru a-l aduce în Germania în vara lui 2022.

În primele sale două sezoane la München, Tel a fost limitat aproape exclusiv la apariții ca rezervă, însă a profitat de aproape fiecare ocazie pe care a avut-o pe teren.

Warren Zaire-Emery

Deși PSG nu are o tradiție grozavă în a acorda șanse jucătorilor crescuți în propria academie, Zaire-Emery a fost rapid promovat la prima echipă după ce a impresionat în UEFA Youth League la doar 15 ani. Cel mai tânăr debutant și marcator din istoria clubului, Zaire-Emery a devenit aproape indispensabil sub comanda lui Luis Enrique în sezonul 2023-24.

Endrick

Considerat un superstar în devenire, tânărul atacant a făcut senzație în ultimii doi ani, iar Real Madrid nu a rămas indiferentă la acest talent remarcabil. Clubul madrilen a fost atât de convins de potențialul său, încât a fost de acord să plătească o clauză de reziliere impresionantă, de 60 de milioane de euro, în ianuarie 2023.

Lamine Yamal

Yamal a reușit să stabilească o serie de recorduri remarcabile: este cel mai tânăr jucător care a debutat pentru Barcelona, cel mai tânăr marcator din istoria clubului și La Liga, precum și cel mai tânăr jucător și marcator al naționalei spaniole. Stilul de joc al lui Yamal este adesea comparat cu cel al lui Messi, datorită centrului de greutate scăzut, abilitatea de a dribla adversarii și viziunea de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.