Contractul pentru implementarea componentei de Cloud Dedicat parte a Cloudului Guvernamental Privat a fost semnat miercuri, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Ministrul Bogdan Ivan a participat, miercuri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractului pentru implementarea componentei de Cloud Dedicat parte a Cloudului Guvernamental Privat.

„Contractul pentru implementarea Cloud-ului Guvernamental Dedicat e o realitate! Investim 100 de milioane de euro și aducem statul la un click distanță de români!

Nu vom mai pierde timpul oamenilor şi nu-i vom mai plimba de la un ghișeu la altul.

Din 2025, trecem de la statul pe telefon la statul român pe telefon. Vom pune tehnologia la lucru pentru oameni – pentru o viață mai ușoară, pentru un stat mai eficient, pentru date protejate și pentru sisteme sigure în fața potențialelor atacuri cibernetice.

Cloudul guvernamental este infrastructura digitală a mileniului III, fundația pe care construim toate serviciile publice digitale și modernizăm administrația publică. Fără această infrastructură, am fi rămas – ca acum 30 de ani – cu echipamente hardware la fiecare minister, cu niște costuri enorme de administrare și retehnologizare și cu sisteme insulare care nu comunică unul cu altul, având ca efect statul pe la ghișee al românilor”, a transmis Bogdan Ivan.

Potrivit ministrului, durata de operaționalizare a proiectului este 180 de zile, iar în martie anul viitor vom avea tehnologia Cloud Computing gata de utilizat! Câștigătorul procedurii de achiziție publică este Vodafone, care va folosi tehnologie Microsoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.