Manifestările vor începe vineri, 13 septembrie, la ora 16:00, în Piața Dominicană din municipiu, unde se va marca împlinirea a 80 de ani de la evacuarea sașilor din Transilvania de Nord prin discursuri și alocuțiuni. În aceeași zi, de la ora 18:00, în Biserica Evanghelică va avea loc un concert vocal-simfonic, susținut de Noua Orchestră Transilvană și Corul Filarmonicii Transilvania, sub bagheta dirijorilor Romeo Rîmbu și Cornel Groza. Soliștii invitați sunt: Lorena Puican (soprană), Adriana Feșteu (mezzo-soprană), Cristian Mogoșan (tenor) și Cristian Hodrea (bas-bariton).

Evenimentele vor continua sâmbătă, 14 septembrie. La ora 11:00, va avea loc o slujbă festivă pentru instalarea noului prim-preot Andreas Hartig. Mai târziu, la ora 16:00, se va deschide o expoziție fotografică, iar de la ora 17:00, în Biserica Evanghelică va avea loc un concert de orgă susținut de Steffen Schlandt din Brașov și un recital cameral cu participarea lui Claudiu Hontilă și Horea Haplea.

Duminică, 15 septembrie, de la ora 10:00, în Biserica Evanghelică va fi oficiată o slujbă cu împărtășanie, urmată la ora 12:00 de depunerea unei coroane la mormântul ultimului primar sas al Bistriței, Karl Sanchen, decedat în 1934.

„Comemorarea predecesorilor noștri și a istoriei evacuării fatidice a sașilor din Transilvania de Nord ne face să simțim mai ales bucuria și speranța pentru viitor și ne încurajează să facem totul pentru biserică și preoții lor,” au transmis organizatorii acestor manifestări, respectiv Parohia Evanghelică C.A. Bistrița, Forumul Democrat al Germanilor din Bistrița, Asociația HOG Bistrița, Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.