Niculae Havrileț, fost director al ANRE și secretar de stat în Ministerul Economiei este trimis în judecată de către DNA, el fiind acuzat de către procurori că ar fi încasat ilegal 1,19 milioane de lei de la trei companii care produc energie, transmite G4media.

În timp ce el ar fi ocupat aceste două funcții publice, care ar trebuie să reglementeze companiile care produc energie, ar fi ocupat funcții de conducere în OMV Petrom, Electrica și Electrica Distribuție. Legea interzice unei persoane care supraveghează sau controlează un operator privat ca, timp de cinci ani sau concomitent, să îndeplinească vreo însărcinare pentru aceste firme. Procesul se află în fază de Cameră Preliminară, conform sursei citate.

Procurorul susține că veniturile pe care Niculae Havrileț le-ar fi realizat de la aceste companii, 1,19 milioane de lei, trebuie confiscate, iar în acest demers a fost pus sechestru pe mai multe bunuri deținute de acesta. Nu este prima dată când Havrileț are probleme cu DNA, el fiind urmărit penal pentru neglijență în serviciu din funcția de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, dar a fost achitat în 2010.

Citește și: Un producător din Bistrița a fost prins cu ocaua mică la smântână (gazetadebistrita.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.